Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για τον θεσμό του οικογενειακού ιατρού

2019-01-10

Επανέρχεται στο θέμα του του οικογενειακού ιατρού ο ΙΣΦ, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό που καιρό τώρα υποστήριζε και ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, ότι δηλαδή: «Όλοι οι ασφαλισμένοι μπορούν να συνεχίσουν κανονικά να απευθύνονται στον ιατρό της επιλογής τους προκειμένου να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους και τις εξετάσεις τους, χωρίς να έχουν καμία κύρωση ή αποκλεισμό από το σύστημα υγείας...»

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας:

Μετά τους Ιατρικούς Συλλόγους και ο Υπουργός Υγείας Κος Ξανθός σπεύδει τώρα να καθησυχάσει τους ασφαλισμένους σχετικά με τον θεσμό του οικογενειακού ιατρού .

Με πρόσφατες δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών ξεκαθάρισε με τη σειρά του αυτό που ο ιατρικός κόσμος της χώρας είχε νωρίτερα υποστηρίξει . Ότι δηλαδή όλοι οι πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί στον θεσμό του οικογενειακού ιατρού , είτε γιατί δεν πρόλαβαν , είτε λόγω έλλειψης ιατρών , δεν έχουν κάτι να φοβούνται .

Τίποτε δεν θα αλλάξει στον τρόπο με τον οποίο καλύπτονταν υγειονομικά ως σήμερα .

Όλοι οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν κανονικά να απευθύνονται στον ιατρό της επιλογής τους προκειμένου να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους και τις εξετάσεις τους, χωρίς να έχουν καμία κύρωση ή αποκλεισμό από το σύστημα υγείας .

Η εξαίρεση άλλωστε των Παθολόγων από το θεσμό του gatekeeping, καθώς και οι δυνατότητες που τους παρέχονται , διαχείρισης του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας , συνταγογράφησης και παραπομπής ασθενών προς άλλες ιατρικές ειδικότητες και νοσοκομεία μετά την συνάντηση του υπουργού υγείας με την Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας ( ΕΕΠΕ) στις 10/12/2018, αποδεικνύει την αναδίπλωση του υπουργείου ως προς την αυστηρότητα εφαρμογής του νέου θεσμού του οικογενειακού ιατρού .

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες στο σύνολο των ασφαλισμένων του Νομού μας .

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ   ΧΡΗΣΤΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                   ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πηγή   https://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/112845-o-iatrikos-syllogos-fthiotidas-gia-ton-thesmo-tou-oikogeneiakoy-iatroy