Νέα κακοκαιρία με χιονοπτώσεις ❄️ ακόμη και σε πεδινά της κεντρικής Ελλάδας - Εκτίμηση καιρού Ελλάδας για το τετραήμερο 27-30/01/22

2022-01-26

Από τον Σεμερτζίδη Δημήτρη

 Εκτίμηση καιρού Ελλάδας για το τετραήμερο 27-30/01/22

🔵Πέμπτη 27-01-22: Πέρασμα νεφώσεων από τη δυτική Ελλάδα από το μεσημέρι χωρίς ωστόσο να αφήσει κάποιο φαινόμενο. Παράλληλα νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πολύ τοπικής βροχής. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αίθριος καιρός. Στο Αιγαίο θα συνεχιστεί η νέφωση των τελευταίων ημερών, με λίγες ασθενείς βροχές σε Σποράδες, Κυκλάδες και κεντρική και ανατολική Κρήτη.

🔵Παρασκευή 28-01-22: Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εξαίρεση την Θράκη και το κεντρικό, νότιο και ανατολικό Αιγαίο όπου κατά περιόδους θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Καρπάθιο και τις νοτιοανατολικές Κυκλάδες. Από αργά τη νύχτα ο καιρός σταδιακά θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα δυτικά και χιόνια ❄️ σε όλη τη δυτική Μακεδονία.

🔵Σάββατο 29-01-22: Φαινόμενα (βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ημιπεδινά και ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας) σχεδόν σε όλη την χώρα, με εξαίρεση τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και την Θράκη όπου μόνο στα νοτιότερά τους θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις. Παράλληλα, πολλές πόλεις της ανατολικής Ηπείρου (συμπεριλαμβανομένων των Ιωαννίνων), της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας (στο ήδη τεράστιο στρώμα χιονιού θα προστεθούν επιπλέον 20-30 πόντοι από τα 300-400μ. και πάνω) θα δεχθούν αξιόλογες χιονοπτώσεις ❄️. Επιπλέον και τα ημιορεινά της Πελοποννήσου θα δεχθούν επίσης πολλά αξιόλογα ποσά χιονόπτωσης. Στην Αττική θα σημειώνονται βροχοπτώσεις, ενώ τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά. Στο νότιο Αιγαίο θα εκδηλωθούν αξιόλογες καταιγίδες.

🔵Κυριακή 30-01-22: Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο, κυρίως στα νότια τμήματά του και την Κρήτη.

🌀🌡️Οι άνεμοι από το Σαββατοκύριακο θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες με την θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση.


Πηγή  forecastweather.gr