Νέα Δημοκρατία: Τα τέσσερα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή κρίση – Βίντεο

2022-05-04

Βίντεο που έχει τίτλο τα "4 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή κρίση" ανέβασε στο διαδίκτυο η Νέα Δημοκρατία.

Στο πρώτο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να λέει ότι "η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη και παράνομη". Η ΝΔ απαντά στο βίντεο ότι η αλήθεια είναι πως "η ρήτρα αναπροσαρμογής ίσχυε και καθ' όλη την περίοδο που ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της χώρας".

Στο δεύτερο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να λέει τα εξής: "Δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Δεν το έχουν όλοι το ίδιο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Εδώ λοιπόν, υπάρχει η ρήτρα Μητσοτάκη". Η ΝΔ απαντά: "Η ρήτρα αναπροσαρμογής προβλέπεται από το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και έχει ενσωματωθεί στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία".

Στο τρίτο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται επίσης ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει τα εξής: "Το κύριο ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα να είναι η χειρότερη και η ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις. Κυριάκος Μητσοτάκης". Η ΝΔ απαντά με ένα διάγραμμα που δείχνει ότι στις τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος η Ελλάδα είναι φτηνότερη από το μέσο όρο της ευρωζώνης, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Στο τέταρτο ψέμα, σύμφωνα με τη ΝΔ, εμφανίζεται αρχικά από τον ΣΥΡΙΖΑ η Δώρα Αυγέρη να δηλώνει: "Ξέρετε ότι δέχομαι τηλεφωνήματα από οικογένειες ασθενών που έχουν ρεύμα στην πρίζα". Εμφανίζεται επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης να δηλώνει: "Με παίρνουν άνθρωποι στο πολιτικό γραφείο και μου λένε ότι μου κόβουν το ρεύμα". Η ΝΔ απαντά με ένα διάγραμμα που δείχνει ότι οι αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος ήταν 233.000 το 2017, 220.000 το 2018. 172.000 το 2019, 186.000 το 2020, 168.000 το 2021 και 56.700 από την αρχή του 2022 έως σήμερα.