Νέα Ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Λάρυμνα

2019-04-23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τη Δευτέρα 15/04 πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ανοιχτό Τοπικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή αρκετών κατοίκων. Θέμα η πρόσφατη απόφαση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας, για μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΙΩΑΝΝΗΣ.Κ.ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ-ΙΧΘΥΕΜΠΟΡΕΙΑ Α.Ε. στην «θέση ΛΥΚΟΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» Λάρυμνας ( « ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ»).

Την ίδια μέρα η κυβέρνηση Σύριζα έφερε νομοσχέδιο που προβλέπει την απευθείας παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου, πυθμένα και υπεδάφους του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού που μπορεί να γίνει σε ιδιώτες και σε φορείς του Δημοσίου, για την εκτέλεση έργων που εξυπηρετούν ανάπλαση, βιομηχανικούς, εξορυκτικούς, συγκοινωνιακούς, λιμενικούς, ναυπηγοεπισκευαστικούς, ενεργειακούς, αλιευτικούς, υδατοκαλλιεργητικούς σκοπούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακόμα πιο φιλομονοπωλιακό και καταστροφικό για το περιβάλλον τον κατάπτυστο νόμο του 2001, που δίνει γη και ύδωρ κυριολεκτικά στους επιχειρηματίες, ακόμα και σε περιοχές χαρακτηρισμένες NATURA.

Το νομοσχέδιο ψήφισαν από κοινού κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, δείχνοντας για ακόμη μία φορά πως όταν πρόκειται για τις κατευθύνσεις της ΕΕ και για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ξεχνάνε τις όποιες διαφορές τους, ξεχνάνε τα σκάνδαλα και από κοινού τα προωθούν. Το ίδιο έκαναν και με τα τρία μνημόνια, τα ίδια έκαναν και οι εκπρόσωποί τους στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν πως η απόφαση της αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι εξειδίκευση και εφαρμογή των νόμων που ψήφισαν και ψηφίζουν Συριζα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που προωθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη ζωή του λαού, ακόμα και αν είναι ήδη εντελώς υποβαθμισμένη όπως των κατοίκων της Λάρυμνας.

Άρα το να περιμένουμε να δικαιωθεί το δίκιο και αναγκαίο αίτημα των κατοίκων για ανάκληση της απόφασης, βασισμένοι εξ ολοκλήρου στη δικαστική οδό που πρότειναν ο πρόεδρος της κοινότητας Λάρυμνας και ο Δήμαρχος Λοκρών είναι στη καλύτερη περίπτωση αυταπάτη, αν όχι συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας αναμονής και εκτόνωσης της αγανάκτησης των κατοίκων έως τις εκλογές.

Είναι αναγκαίο και ουσιαστικότερο πέραν της αξιοποίησης των νομικών μέσων να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε ενάντια σ αυτή την εγκληματική απόφαση, με πρώτο σταθμό τη διεξαγωγή Λαϊκής Συνέλευσης, που ήταν και πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και απορρίφτηκε απ τις άλλες δυνάμεις.

  • Καλούμε τους κατοίκους της Λάρυμνας, το λαό του Δήμου συνολικά να κάνει δικιά του υπόθεση την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τη διεξαγωγή Λαϊκής Συνέλευσης και να παλέψουμε να υλοποιηθεί.

  • Να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να τον ανοίξουμε έξω απ τα σύνορα της Λάρυμνας, κάτι που δεν θέλουν, με Δελτία Τύπου, διαμαρτυρίες για το σχεδιαζόμενο έγκλημα κτλ.

  • Απαιτούμε άμεση αξιοποίηση του χώρου της παραλίας, ώστε να πάρει τα χαρακτηριστικά οργανωμένης πλαζ και όχι την συνειδητή εικόνα εγκατάλειψης που έχει ως και σήμερα, η οποία δίνει αέρα στα πανιά των σχεδιασμών τους.

Μόνο ο αγώνας μας και ο φόβος τους για πολιτική και εκλογική καταδίκη σε όλα τα επίπεδα, Τοπικό-Κεντρικό μπορεί να ανατρέψει το έγκλημα.


  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

  • ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

  • ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ- ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΟΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΜΕ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ

  • ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ, ΔΗΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ