Ν. Παπανδρέου:«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ...»

2019-02-23

Δριμύτατη κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ, εξαπέλυσε απόψε από τη Λαμία, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία τις επερχόμενες εκλογές για το ΚΙΝΑΛ, που αντιπροσωπεύει τις προοδευτικές αξίες του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του, γιατί πλέον «ξεσκαρτάραμε από τους καιροσκόπους και τους εκμεταλλευτές. Πήγαν αλλού για πιάτσα οι επαγγελματίες».

Αναφέρθηκε στην... οργή που επικρατεί στους φίλους του Κινήματος για τις... μεταγραφές στελεχών που γίνονται στο κυβερνών κόμμα μόνο και μόνο για να παραταθεί η παραμονή του στην εξουσία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ικανά στελέχη για να κυβερνήσουν τη χώρα, με αποτέλεσμα «η δημοκρατία να βρίσκεται πάλι στο απόσπασμα».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε, επίσης, τη διαφωνία του με το σενάριο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. «Πώς να συνεργαστούμε με ένα κόμμα που δεν εκπροσωπεί σε τίποτα τα οράματα και τις προοδευτικές αξίες του Κινήματος;»

Για την προσπάθεια που λέγεται από πολλούς ότι ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο ομιλητής τόνισε με έμφαση «πολλοί μιμούνται τον Ανδρέα, το έκανε και ο Χάρρυ Κλύνν, όσον αφορά τη φωνή του, τη γλώσσα, την κίνηση των χεριών. Όμως οι αρχές, οι γνώσεις και τα οράματά του δεν είναι δυνατόν να αντιγραφούν, γιατί ο Ανδρέας ήταν ένας!».

Και συνέχισε: «Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να γίνει ο ηγέτης της κεντροαριστεράς αλλά το κάνει μηχανιστικά, κυνικά, προσφέροντας θέσεις εξουσίας. Δεν το κάνει αλλάζοντας τη βασική του ιδεολογία, αυτό το 3%, το ιδεοληπτικό, το αντιαναπτυξιακό, το αυθαίρετο και το αντιδημοκρατικό. Δεν το κάνει στην ουσία. Το κάνει δίνοντας θέσεις εξουσίας, παζαρεύοντας με διάφορους για να κρατήσει απλά μια πλειοψηφία στη Βουλή».

Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλα τα στελέχη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ να δώσουν τον αγώνα τους για να παρουσιαστεί και πάλι το Κίνημα ισχυρό. Και για να γίνει αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να στηριχτούν οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών και στη συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές.

Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή προλόγισε η γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΙΝΑΛ, Κική Παπαρούνα, η οποία μετά το τέλος της ομιλίας του Ν. Παπανδρέου, παρουσίασε τους 5 υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος που είναι:

Κωνσταντίνα Αντερριώτη (εκπαιδευτικός), Χρήστος Γιαταγάνας (Δικηγόρος), Παναγιώτης Κυριάκου (Δικηγόρος), Γιάννης Σταύρου (Γεωπόνος) και Νίκος Τσώνης (γιατρός, πρ. βουλευτής).

Να σημειώσουμε ότι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου βρέθηκαν ακόμη η υποψήφια Περιφερειάρχης Κατερίνα Μπατζελή, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θωμάς Στάϊκος, ενώ στην αρχή της διαδικασίας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου βρέθηκε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Γκλέτσος, που είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Νίκο Παπανδρέου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, από τη γραμματέα της ΝΕ και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βασιλόπιτα είχε ζωγραφισμένο πάνω της τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή  https://efthia.gr/%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%83/