Μητσοτάκης: Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας

2022-01-10

"Καλή αρχή με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!" ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με αφορμή το πρώτο κουδούνι, σήμερα, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι εντοπίστηκαν περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα κορονοϊού χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, που διαφορετικά "θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό". Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι "είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα", όμως, "θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας" και καταλήγει με την επισήμανση: "Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας".

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτησή του για την επαναλειτουργία των σχολείων

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός γράφει:

"Παρά τις δυσκολίες, όπως παντού στον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα οι μαθητές επιστρέφουν στη γνώση και οι εκπαιδευτικοί μας στο λειτούργημά τους. Μάλιστα την πρώτη μέρα μαθημάτων, χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορωνοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι η πατρίδα μας είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους. Μέχρι τώρα έχει οργανώσει και διαθέσει 94.000.000 τεστ σε 7.800.000 πολίτες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαζί με τους εμβολιασμούς είναι η καλύτερη απάντηση στην πανδημία και ειδικά στην μετάλλαξη «Ο». Γι΄αυτό και το πρόγραμμα παρακολούθησης της δημόσιας υγείας συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα. Όμως θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας. Με το σαφές αλλά και ευέλικτο σχέδιο της Πολιτείας, τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και την κατανόηση όλων, σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας".