Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: «Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη» – «Καρφιά» σε ΣΥΡΙΖΑ

2023-11-20

«Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη» διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που απηύθυνε στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, που συνεδριάζει με αντικείμενο την εκλογή Γραμματέα.

«Ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, παράλληλα έριξε «καρφιά» για τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως στην αξιωματική αντιπολίτευση «μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την πρώτη συνάντηση μετά την καθαρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές, σημειώνοντας ότι «η παράταξη συστρατεύεται για τις νέες μάχες» και τόνισε πως «επόμενο ορόσημό μας, είναι οι Ευρωεκλογές».

Στην πρώτη τετραετία, τόνισε, εστιάσαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως «το έργο μας πλέον είναι δυσκολότερο. Έχουμε πλέον την πολιτική βούληση και το σθένος να δώσουμε τον αγώνα. Αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη των εκλογών μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη. Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές. Ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος».

Υπογράμμισε ότι η χώρα μας καταγράφει από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μειώνει την ανεργία κι έτσι, τόνισε, μπορούμε να ενισχύσουμε με 350 εκατ. ευρώ τους πιο αδύναμους. Είπε επίσης ότι η χώρα δεν θα γίνει μπανανία και προανήγγειλε: «Έλεγχοι παντού με σημαντικά πρόστιμα (…) Στόχος μας είναι να ενισχύουμε το εισόδημα με μόνιμα μέτρα, που θα μείνουν και μετά».

Επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν γίνεται το 85% να δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ ή να δηλώνει λιγότερα ο εργοδότης από τον εργαζόμενο. Δεν είναι μία οριζόντια ρύθμιση. Είναι μία παρέμβαση βαθιά δίκαιη. Είναι μία παρέμβαση που δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς. Και αν υπάρχει κόστος, η κυβέρνηση δεν θα διστάζει να το αναλάβει».

Αναφερόμενος στον πόλεμο του Ισραήλ με την Χαμάς, τόνισε ότι το Ισραήλ οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και υπογράμμισε την ανάγκη οι άμαχοι να προστατευθούν και να ανακουφιστούν.

Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  ΕΔΩ