Μητσοτάκης:Εχω επιλέξει ποιος θα είναι υπουργός  Οικονομικών - Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα - Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30% 

2019-07-01

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η ΝΔ έχει διείσδυση στη νέα γενιά», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, και προανήγγειλε ότι «στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει θα καταργηθεί το άσυλο».

Για την εμφάνιση Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την απόφαση του πρωθυπουργού να εμφανιστεί στον ΣΚΑΙ και είπε ότι μάλλον η κίνησή του δείχνει πανικό. Παράλληλα υπενθύμισε ότι το κόμμα του πριν μερικούς μήνες μήνες έσπασε το εμπάργκο που είχε επιβάλλει στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι είναι θετικό να μην υπάρχει κανένα εμπάργκο. Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για debate αλλά όχι με δική του υπαιτιότητα.

«Εχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

«Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» τόνισε εν συνεχεία ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα και τις πληροφορίες ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ακόμη σχετικά με το όνομα του ΠτΔ που θα προτείνει η ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα μιλήσει και γι' αυτό θέμα και για το πρόσωπο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στο τέλος του έτους. Όπως πρόσθεσε, το όνομα του επιτρόπου που θα προτείνει θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Τι είπε ο Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή και Βελόπουλο

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει για τη χώρα περιθώριο για περιπέτειες και επεσήμανε πως όσοι ψηφίζουν τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι συμφωνούν σε όλα με το πρόγραμμα του κόμματος.

Εκτίμησε πως πολλοί που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν τη ΝΔ, ενώ κάλεσε αυτούς που ψήφισαν στις ευρεωκλογές μικρά κόμματα, τα οποία δεν έπιασαν το 3%, να στηρίξουν τη ΝΔ. Επίσης, ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να μην ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση. Ειδικότερα για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε και ειδική αναφορά και στις αντιδράσεις της εκκλησίας. «Είναι λογικό η Εκκλησία να αντιδρά όταν κάποιος πουλά δήθεν επιστολές του Ιησού». Oπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, έχουν αντιδράσει και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Μητσοτάκης: «Εχω επιλέξει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι έχει επιλέξει ήδη τον επόμενο υπουργό Οικονομικών. «Εχω ήδη επιλέξει τον επόμενο υπουργό Οικονομικών, του το έχω πει όπως και σε πολλούς υπουργούς, με την απόλυτη δέσμευση φυσικά να μην αποκαλυφθεί τίποτα γιατί όλα μπορεί να αλλάξουν μέχρι τελευταία στιγμή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα»

Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα και θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, διαβεβαίωσε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η απάντηση στη φτώχεια είναι οι δουλειές. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το έκτακτο επίδομα που δινόταν τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους και το έδωσε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας ως «13η σύνταξη», θα δοθεί εκ νέου στο τέλος του 2020. Επίσης, τόνισε ότι οι μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το 2020.

Για τον ΕΝΦΙΑ και τους δημοσίους υπαλλήλους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε στην συνέντευξή του ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων ενώ η ΝΔ τόνισε ότι θα έχει μηδενική ανοχή στην ανασφάλιστη εργασία. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς.

«Οι υπουργοί δεν θα κυκλοφορούν με κότερα»

Δεν θα κρίνω τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού, απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς εάν ο κ. Τσίπρας είναι αλαζόνας. Έζησα την εξουσία από κοντά και την έχω απομυθοποιήσει, δεν μου λένε κάτι τα κυβερνητικά αεροσκάφη και τα γκλάμορ, σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος όταν είναι απαραίτητο.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υπουργοί θα εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπάρχει και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν με κότερα. Παράλληλα μιλώντας για τη ΔΕΗ επεσήμανε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάστασή της. Επίσης, σημείωσε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και για την υπόθεση της Novartis, εφόσον φθάσει το θέμα από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, ποιοι και πώς τη μεθόδευσαν, όπως έχει καταγγελθεί.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-eho-epilexei-ton-ypoyrgo-oikonomikon