Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών από την ΛΑΡΚΟ: «Να μην μείνει κανείς άνθρωπος χωρίς εργασία»

2022-01-08

Στο πλευρό και στην αγωνία για το μέλλον των εργαζομένων του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (7/1) για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών στάθηκε ξανά πατρικά και προσευχητικά δίπλα στους εκατοντάδες εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ και στις οικογένειές τους, αυτή την φορά τελώντας την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο οποίος βρίσκεται εντός του οικισμού της ΛΑΡΚΟ, ευχόμενος και για όλους τους κεκοιμημένους εργαζομένους του εργοστασίου και ιδίως γι αυτούς που χάθηκαν από εργατικά ατυχήματα, αλλά και από ασθένειες εκ των συνθηκών της εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παλαιότερων εργαζομένων και των κατοίκων του οικισμού, πρώτη φορά λειτουργεί Μητροπολίτης Φθιώτιδος σε αυτόν τον Ιερό Ναό μέσα στο εργοστάσιο.

«Με απασχολεί προσευχητικά το μέλλον αυτού εδώ του εργασιακού χώρου, όλων των ανθρώπων που έχουν χτίσει όνειρα εδώ, που έχουν οικογένειες και παιδιά, και ήρθα σήμερα να ενώσουμε τις προσευχές μας στον Τίμιο Πρόδρομο και να παρακαλέσουμε και να ευχηθούμε, ο δρόμος που θα ανοίξει να είναι ένας δρόμος ειρήνης και ασφάλειας και ευημερίας και ισότητας για όλους. Να μην μείνει κανείς άνθρωπος χωρίς εργασία και χωρίς τα αναγκαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Με αυτά τα λόγια ο κ. Συμεών, έδειξε για ακόμη μία φορά και έμπρακτα το ενδιαφέρον του, εκφράζοντας και την προσωπική του αγωνία για το μέλλον του εργοστασίου, από το οποίο ζουν και βιοπορίζονται εκατοντάδες οικογένειες, της Μαλεσίνας, της Λάρυμνας και όλης της Λοκρίδος.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν, ο Αρχιμ. π. Ιάκωβος Κούτσικος, ο οποίος είναι και ο ίδιος ένας από τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Οπουντίων και Μαλεσίνης Πρωτ. π. Αθανάσιος Λατσούδης, οι διάκονοί του, καθώς επίσης εκπρόσωποι της διοικήσεως του εργοστασίου, εκπ΄ροσωποι του ΛΙμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Λοκρών, αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι με τα παιδιά και τις οικογένειές τους με επικεφαλής εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων, οι οποίοι επέδωσαν επίσημα επιστολή στον κ. Συμεών ευχαριστώντας τον για την μέχρι τώρα συμπαράστασή του και ζητώντας του να συνεχίσει να αγωνίζετια στο πλευρό τους, για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου ως το πρωταγωνιστικό εκείνο πρόσωπο, το οποίο συνέβαλε στην αλλαγή αυτού του κόσμου και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σπουδαία και μεγάλη είναι η θέση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Εκκλησία μας, και οι λόγοι είναι σωτηριολογικοί και θεολογικοί. Στην Εκκλησία μας η αξία των προσώπων δεν μετράει ούτε με φυσικά προσόντα, ούτε με επίκτητα προσόντα, ούτε με δεξιοτεχνίες, ούτε με φυσικές ικανότητες και έκτακτα χαρίσματα, αλλά η αξία όλων μετράει, με την συμβολή τους στο να γίνει ο κόσμος παράδεισος, στο να έλθει ο ουρανός μέσα στη γη και η γη να ανέβει στον ουρανό. Με την συμβολή του καθενός και με την διακονία του στην πραγματική αλλαγή και μεταμόρφωση αυτού του κόσμου. Στο πως ο κόσμος της φθοράς και της αμαρτίας, στο πως ο κόσμος της απελπισίας και του θανάτου, στο πως ο κόσμος της θλίψης, της λύπης, στο πως ο κόσμος των απογοητεύσεων και των πειρασμών, στο πως ο κόσμος της διχόνοιας, της διαίρεσης θα γίνει ένας κόσμος ενότητος, αγάπης, ένας κόσμος συνεργασίας, ένας κόσμος αισιοδοξίας, ένας κόσμος, ο οποίος θα είναι γενάτος με χαμόγελα, ελπίδες και όνειρα.

Στην διακονία αυτής της αλλαγής του κόσμου, πρώτο ρόλο έπαιξε ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομο και μάλιστα εκ κοιλίας μητρός.

Πρόδρομος του Κυρίου ο Άγιος Ιωάννης , ανοίγει τον δρόμο για τον Χριστό, ανοίγει δρόμο στην ανθρωπότητα, προετοιμάζει τον κόσμο για την σωτηρία.

Τίθεται το ερώτημα: «Άραγε εμείς, ποιον δρόμο προετοιμάζουμε, για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, για το ποίμνιο μας, για την κοινωνία μας;

Τι παρακαταθήκη πνευματική και τι αξιακό απόθεμα θα αφήσουμε στα παιδιά μας;».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Πηγή  www.ilamia.gr/2022/01/07/mitropolitis-fthiotidos-symeon-apo-tin-larko-na-min-meinei-kaneis-anthropos-choris-ergasia/?fbclid=IwAR263oeZh67Uug4kxQydy0VBnEcaMIr02H1cJb-oS0cF5JOHTXjZ-vo_kLg