Μήνυμα του Δημάρχου Λοκρών για την απώλεια του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

2019-07-28

Βαθιά συλλυπητήρια για τον Πανοσιολογιότατο Ποιμενάρχη και Μητροπολίτη της καρδιάς μας κ.κ. Νικόλαο εκ μέρους του Δήμου Λοκρών και εμού προσωπικά.
Πολλές οι προσπάθειες που μας ένωναν όλα αυτά τα χρόνια έχοντας κοινούς στόχους τη βελτίωση της ζωής των Λοκρών.
Οξυδερκής, καλοπροαίρετος, δεκτικός και αγωνιστής συνεργάστηκε μαζί μας για την επίτευξη στόχων όπως την ολοκλήρωση της πλατείας Αταλάντης και του κτιρίου Αγοράς.
Επίσης τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε για τη θετική του στάση και την ανταπόκρισή του σε κάθε μας κάλεσμα στη Λοκρίδα όπου έδωσε το στίγμα του.
Αφιερωματικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Λοκρών στον σεβασμιότατο εκλιπόντα Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του Δήμου Αταλάντη:
α) Διοργανώνοντας εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τοπν θάνατο του Μητροπολίτη Ταλαντίου και Διαυλείας
β) Διοργανώνοντας εκδήλωση για τα 20 χρόνια της ιεροσύνης του στη Φθιώτιδα όπου πραγματοποιήθηκε ειδική μνεία στη ζωή του και στο έργο του.
Ο σεβασμιότατος κ.κ Νικόλαος γνώρισε τη σε βάθος προσωπική εκτίμηση αλλά και των Δημοτών και πιστεύουμε ότι οι μεγάλοι άντρες αγωνιστές πρέπει να τιμούνται εν ζωή.
Τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου γιατί είχα την τιμή να με ορκίσει δύο φορές Δήμαρχο Λοκρών μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο στο νεοσύστατο Δήμο Λοκρών σε κλίμα συγκίνησης και ενότητας.
Πολλές συζητήσεις απόψεις και προτάσεις μαζί του με έκαναν πλουσιότερο σε ιδέες και στάση ζωής.
Ευελπιστούμε να εκοιμήθη γαλήνια, ήρεμα, με πληρότητα και ολοκλήρωση, αν και πρόωρα, γιατί ξέρουμε ότι είχε ακόμα να προσφέρει στο λαό της Φθιώτιδας.
Καλό παράδεισο αξιομακάριστε μεγάλε Ιεράρχη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαε.