Μια φορά και ένα καιρό...τα ρούχα του βασιλιά και ο χιονιάς στον Δήμο Λοκρών

2022-01-30

 Ένα από τα διασημότερα παλιά παραμύθια είναι κι εκείνο του γνωστού Δανού λογοτέχνη και συγγραφέα παραμυθιών Hans Christian Andersen που ακούει στον τίτλο: «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα».

Το Παραμύθι 

Μια φορά κι ένα καιρό, αφηγείται ο παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ήταν ένας βασιλιάς που ήθελε να εντυπωσιάζει, να φοβίζει και να... αποκοιμίζει τους υπηκόους του με τα πλούσια φανταχτερά του ρούχα.

Στο παραμύθι του Αντερσεν, μόλις το παιδάκι φωνάζει πως ο βασιλιάς είναι γυμνός, γυρίζουν ο ένας στον άλλον οι μεγάλοι, που φοβούνταν να ομολογήσουν τι έβλεπαν, κι αναγκάζονται να παραδεχτούν την αλήθεια. Τότε, όλοι μαζί, σπάζοντας φόβο και ενοχές, είδαν την πραγματικότητα και τη φωνάξανε με θάρρος: «Ο βασιλιάς μας είναι γυμνός!!»

Στο αληθινό βασίλειο της Δανιμαρκίας η αναμέτρηση με την αλήθεια είναι πιο περίπλοκη.

Ενώ η ιστορία παίζεται και ξαναπαίζεται, κάθαρση δεν επέρχεται και το σοκ της αποκάλυψης είναι μικρότερο κάθε φορά, μέχρι τελικής αναισθησίας και αναισθητοποίησης.

Η συγκεκριμένη παραμυθένια ιστορία μας προμηνύει στο γεγονός ότι, οι περισσότεροι άνθρωποι εθελοτυφλούν μπροστά στη γύμνια και τη φτήνια της εξουσίας, καθώς κι εκείνων που την εκπροσωπούν, διότι αρνούνται να αντιληφθούν την αλήθεια της σκληρής πραγματικότητας, θεωρώντας πως συμβαίνει αυτό που επιθυμούν εκείνοι να συμβεί ή ότι απλά βολεύονται να βλέπουν αυτό που τους λένε οι άλλοι ότι πρέπει να δουν.

Διαθέτουν επιλεκτική μνήμη ερμηνείας συγκεκριμένων καταστάσεων, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις παρουσιάζουν με τον τρόπο που επιθυμούν οι ίδιοι. Παράλληλα, όμως, αποτυπώνει και το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο καθένας μας διαθέτει την δύναμη και το σθένος να υψώνει τη φωνή του απέναντι στην αδικία, την κατάχρηση και αλαζονεία της εξουσίας και με παραστατικό κι αλληγορικό τρόπο να λέει: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!».

Ο χιονιάς...

Στην κακοκαιρία που έπληξε τον Δήμο Λοκρών τα προβλήματα στην υδροδότηση την ηλεκτροδότηση την μετακίνηση αλλά και στην πρόσβαση σε χώρους όπως το Κέντρο Υγείας Αταλάντης πήραν την πρώτη θέση στην σελίδα μας. Όλα τους στοιχειοθετημένα από φωτογραφίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Διαβάζοντας προσεκτικά τα Δελτία Τύπου και τις ανακοινώσεις του Δήμου οι οποίες είναι σαφώς τεχνικά άρτιες, με αρχή, μέση και τέλος διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι δεν δίνονται οι στοιχειώδης απαντήσεις στα ουσιαστικά και συνάμα φλέγοντα ερωτήματα των πολιτών αλλά οι συντάκτες ακολουθούν την γνωστή τακτική ΄΄ πετάμε την μπάλα στην εξέδρα ΄΄ προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τους ημετέρους...

Ίσως μερικοί εκ των υπευθύνων για την σωστή λειτουργία του Δήμου κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας  να ξέχασαν ότι όλος ο κόσμος δεν έχει γεννήτρια ή τζάκι σπίτι του. Να ξέχασαν επίσης ότι υπήρχαν ασθενείς, ηλικιωμένοι και μωρά παιδιά που χρειάζονται ζεστασιά και να μην θέλουν δηλώσουν την ειλικρινή τους μεταμέλεια για τα γεγονότα δηλώνοντας ότι φταίει ο χιονιάς, η ΔΕΔΔΗΕ ή οτιδήποτε άλλο πλην από τους ίδιους...

Παρ όλα αυτά όμως θυμούνται σε συνεντεύξεις και δηλώσεις τους σε Φθιωτικά μέσα τον χιονιά του 1987 αναπολώντας σε εποχές που το καλύτερο μέσω αντιμετώπισης του χιονιά ήταν το τρακτέρ... προσπαθώντας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν μιλάμε για το σύνολο των αιρετών του Δήμου και σε καμία περίπτωση για το σύνολο των υπηρεσιών τις οποίες και συγχαίρουμε για την δυναμική τους παρουσία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες .

Πραγματικά υπήρξαν αιρετοί οι οποίοι δούλεψαν νυχθημερόν ως όφειλαν τιμώντας τον ψήφους των πολιτών που έλαβαν και τους συγχαίρουμε δημοσίως αλλά υπήρξε και μια μερίδα που αν και γνωρίζουμε πολλά από πληροφορίες που μας έχει αποστείλει ο κόσμος  οι συγκεκριμένοι δεν αξίζουν καν σχολιασμό...

Όπως λέει και ο σοφός λαός μας <<το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι>> γιατί αυτό είναι το οποίο διοικεί και λαμβάνει αποφάσεις και στην περίπτωσή μας η ''Κεφαλή'' οφείλει να βάλει τάξη!!!

Δεν ζητήθηκε από εμάς στον Βασιλιά να μας διοικήσει, γιατί αυτός ήταν που ζήτησε την στήριξή μας ώστε να μας αντιπροσωπεύσει και η πλειοψηφία του την έδωσε απλόχερα.

Δεν πιέσαμε εμείς τον κάθε αιρετό να τρέξει και να κοπιάσει για εμάς, γιατί αυτός ήρθε και ζήτησε την ψήφο μας λέγοντας μας ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο για τον τόπο μας ...

Δεν ξέρουμε αν κάποιοι  διαθέτουν την στοιχειώδη ευθιξία  ώστε να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ,αλλά αυτή την στιγμή φαίνεται να έχουν εγκλωβίσει με την ανυπαρξία τους όχι μόνο ένα σύνολο αιρετών συναδέλφων τους οι οποίοι κατέβαλαν με αυτοθυσία όλες τις στοιχειώδεις προσπάθειες αλλά και αρκετούς εκατοντάδες συμπολίτες μας σε τεράστια ανασφάλεια η οποία προέρχεται από αυτά που βίωσαν ...

Πιστεύουμε πραγματικά ότι έχει έρθει η ώρα των σωστών αποφάσεων γιατί δεν φταίει ο γιαλός που αρμενίσατε στραβά δεδομένου ότι είχατε την απαιτούμενη ενημέρωση... Τώρα αν φταίει η Περιφέρεια Στερεάς ή ο Αντιπεριφερειάρχης μπορείτε απλά να το κατονομάσετε και το θέμα να πάρει την διάσταση που χρειάζεται... 

Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους ούτος η άλλος και ουδείς γεννήθηκε αλάνθαστος αρκεί να μην σας ''καταπιεί'' το  ''εγώ'' και  ο ''τίτλος'' σας...

  Διορθώστε λοιπόν όσο έχετε τον χρόνο τα λάθη σας και τιμήστε την υπόσχεση που δώσατε σε όλους εκείνους που σας τίμησαν με την ψήφο τους και ποιος ξέρει ίσως κάποτε φτάσουμε και εμείς κάποια στιγμή στο σημείο να εκθειάζουμε το έργο σας... 


Η συντακτική Ομάδα του νΛοκρος


* Η συντακτική μας ομάδα την περίοδο της κακοκαιρίας στον Δήμο Λοκρών έγινε αποδέκτης 376 προσωπικών  μηνυμάτων και σχολίων . Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνεται. 


Πηγή  www.olympusmera.gr/politics/35663/ 

Πηγή www.efsyn.gr/stiles/triti-matia/315363_o-basilias-einai-gymnos