Με προτάσεις για ΚΤΕΟ σε τρακτέρ και εκπαίδευση ο ΣΕΑΜ στο ΥπΑΑΤ, πρόβλημα τα ξεσκέπαστα

2022-02-23

Καμιά εξέλιξη στο ζήτημα της αψίδας προστασίας των γεωργικών ελκυστήρων. 

Καμιά εξέλιξη στο ζήτημα της αψίδας προστασίας των γεωργικών ελκυστήρων.

Παγωμένο και... χωρίς λύση παραμένει το ζήτημα της υποχρέωσης για καμπίνα ή τοποθέτηση προστατευτικής αψίδας μέχρι την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος στα παλιά τρακτέρ από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ζήτημα που ανέδειξε ο ΑγροΤύπος 

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), κ. Σάββας Μπαλουκτσής, «το θέμα παραμένει παγωμένο και υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχει δοθεί παράταση. Ίσως δεν έχουμε εξέλιξη και γιατί είχαμε την αλλαγή στο ΥπΑΑΤ».

Εν τω μεταξύ, επίκειται ο ΣΕΑΜ να κάνει συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στύλιο. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλουκτσή «εμείς θα θέσουμε και το ζήτημα του ΚΤΕΟ των τρακτέρ, με σκοπό να διασφαλιστεί και η ασφάλεια των χρηστών. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν τρακτέρ 40 ετών και να είναι ανέλεγκτα σε βασικά τεχνικά σημεία».

Ένα ακόμα θέμα που έχει στην ατζέντα του ο Σύνδεσμος κι έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, δείξει ενδιαφέρον ο υφυπουργός, είναι αυτό της εκπαίδευσης στα αγροτικά μηχανήματα, όπου σύμφωνα με τον κ. Μπαλουκτσή, υπάρχει σοβαρό κενό και απουσία εκπαίδευσης σε επίπεδο ΤΕΙ και ΑΕΙ. Δεν είναι δυνατό να έρχονται τόσα καινούργια μηχανήματα στην Ελλάδα και να μην βρίσκουμε τεχνικούς, επισημαίνει ο ίδιος.


Πηγή   www.agrotypos.gr/paragogi/michanimata/me-protaseis-gia-kteo-se-trakter-kai-ekpaidefsi-o-seam-sto-ypaat-provlima-ta