Μαρτίνο: Τι έγραφε το γράμμα του παππού Θόδωρου? – Εκλογών το ανάγνωσμα μέρος Α΄

2019-04-17

Προεκλογικός αγών στον Δήμο Λοκρών και μια ακόμα ιστορία μυστηρίου με μνηστήρες, πολιτικούς, εργατοπατέρες αλλά και Απολιτίκ εμπλεκόμενους και φυσικά διαπλεκόμενους ... έχει σειρά στις σελίδες του Λοκρών Κάλπες. .


Για να μην κρατάμε τους φίλους αναγνώστες σε κατάσταση αναμονής το σημερινό άρθρο μας κάνει λόγο για την ύπαρξη γράμματος, διαθήκης ή αν θέλετε παρακαταθήκης του αείμνηστου Θεόδωρου Καραμέρη . Ο αείμνηστος Θεόδωρος Καραμέρης που είχα και την τιμή να γνωρίσω έφυγε έχοντας κλείσει τα 85 του χρόνια από κοντά μας το 2017. Υπήρξε άνθρωπος που ασχολήθηκε με τα κοινά και ενεπλάκη στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 1960. Διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Μαρτίνου και αργότερα Δήμαρχος του Δήμου Οπουντίων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αυτοδιοικητικός στην Λοκρίδα και στάθηκε πάντα στο ύψος τον περιστάσεων τιμώντας πάντα την θέση που αναλάμβανε όποια και αν ήταν αυτή τιμώντας και έχοντας τις καλύτερες σχέσεις με το σύνολο των πολιτικών του συμμάχων αλλά και αντιπάλων.


Πληροφορίες που φτάνουν λοιπόν στο Λοκρών Κάλπες κάνουν λόγο ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Μαρτίνου γίνεται λόγος για την ύπαρξη γράμματος του αείμνηστου Δημάρχου. Ότι δηλαδή ο εκλιπών Δήμαρχος είχε αφήσει γράμμα με το οποίο όριζε η έδινε την στήριξή του για την διεκδίκηση του Δημαρχιακού Θώκου Λοκρών στον ''Κώτσο''.


Κατ'αρχάς δεν ξέρουμε αν η ύπαρξη του συγκεκριμένου γράμματος αληθεύει ή αν ονοματίζεται πλήρως ο αναφερόμενος ''Κώτσος'' ή ''Γκόρτσος'' αλλά πραγματικά περιμένουμε απ΄τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να μας αποστείλουν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο το συγκεκριμένο έγγραφο δηλώνοντας ότι θα ήταν τιμή μας η κοινοποίηση των επιθυμιών του εκλιπόντος Δημάρχου. Ο Θεόδωρος Καραμέρης υπήρξε άνδρας με πολιτικό ανάστημα και διάφανη πορεία οπότε είναι δεδομένο ότι και οι συνεχιστές του οφείλουν να βαδίσουν την πορεία που χάραξε και όχι να ''κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια'' .


Όπως και να έχει και δεδομένου ότι ο εκλιπών έχει φύγει από κοντά μας από τις 23/1/2017 δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η συγκεκριμένη επιστολή-έγγραφο δεν δημοσιοποιήθηκε όπως και θα ήταν το σωστό κατά τα προηγούμενα έτη αλλά κάνει την εμφάνισή της προεκλογικά μετά από 2 χρόνια? Τι έχουν στο μυαλό τους οι κάτοχοι τις παρούσας επιστολής αν αυτή υπάρχει? Γιατί γνωστός αυτοδιοικητικός που είχε κατεβεί ως υποψήφιος εκλογικού σχηματισμού όταν έλαβε γνώση της παρούσας επιστολής και του έγινε πρόταση για την αρχηγεία συνδυασμού δεν συμφώνησε αλλά αντιπρότεινε άλλον και εν συνεχεία άλλον? Γιατί αυτοδιοικητική κυρία της Περιοχής του Μαρτίνου μετά των γνωστότατων εργατοπατέρων του εργατικού σωματείου ΛΑΡΚΟ αντιδρά στην ενότητα της παράταξης που με ήθος τίμησε ο εκλιπών αυτοδιοικητικός και ποια είναι τα προσωπικά οφίτσια όλων αυτών που προσπαθούν να κάνουν ''εκλογικό buling'' στο ΔΔ Μαρτίνου αλλά και στον Δήμο Λοκρών γενικότερα?


Τα ερωτήματα που μπορούν να προκύψουν πολλά αλλά οι απαντήσεις κατά την κοινή λογική έχουν ένα και μόνο στόχο και αυτός λέγεται Δημαρχιακός Θώκος Λοκρών.Ως αφορά τα προσωπικά συμφέροντα των εμπλεκομένων στην υπόθεση... Θα απαντήσουμε προς το παρών με την κινηματογραφική ατάκα ''είναι πολλά τα λεφτά Άρη'' ...

Δεν ξέρουμε αν με τα γραφόμενα μας στεναχωρούμε κάποιους φίλους, κύκλους, συνδυασμούς ή οποιονδήποτε αλλά πραγματικά αυτό δεν μας απασχολεί καν γιατί ο αυτοδιοικητικός Θεώδωρος Καραμέρης αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί με την ιστορία του ίνδαλμα ενασχόλησης με τα κοινά!!!

Η συντακτική ομάδα του Λοκρών Κάλπες συλλέγοντας στοιχεία θα επανέλθει σύντομα κοντά σας με πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα ξεδιαλύνοντας τα πράγματα και αποτίοντας ως οφειλή φόρο τιμής στην μνήμη του αείμνηστου αυτοδιοικητικού Ανδρός που ορισμένοι σπιλώνουν με τις πράξεις τους.


Για την Συντακτική Ομάδα

του Λοκρών Κάλπες

Σ.Ι.Μ