Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Μάιτα Γιαννοπούλου: ΝΕΡΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ

2023-09-16

Την ακόλουθη ανακοίνωση η οποία σχετίζεται με το νερό καθώς και προτάσεις σχετικά με το θέμα  ανάρτησε η Υποψήφια Δήμαρχος Λοκρών κα Μάιτα Γιαννοπούλου στα social που διατηρεί.

Διαβάστε την ανάρτηση:

ΝΕΡΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ

Απαραίτητο για την υγεία, την υγιεινή, την ειρήνη, την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας ή απλώς για να το πίνουμε, το νερό «είναι το πιο πολύτιμο δημόσιο αγαθό» και «πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής ατζέντας», υπογράμμισε ο Γκουτέρες γ.γ του ΟΗΕ στη διάσκεψη για το «Πρόγραμμα δράσης για το νερό»

Το νερό είναι απαραίτητο συστατικό για την επιβίωση όλων των ζωντανών οργανισμών και αποτελεί το 60% του σωματικού βάρους του μέσου ενήλικα.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ!

Είχαμε ζητήσει από τη νυν δημοτική αρχή να συζητήσουμε για το σχέδιο ασφάλειας νερού.

Τα Σχέδια Ασφάλειας Νερού αποτελούν μία ολιστική προσέγγιση που σχετίζεται με την ποιοτική διαχείριση των υδάτων από την πηγή του νερού έως και τη διανομή, υιοθετώντας την αρχή των «πολλαπλών φραγμάτων» (multiple barriers) και εστιάζοντας στην ανάγκη εφαρμογής μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης. Το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στην αλυσίδα διανομής του, με βάση τη σχετική νομοθεσία και τις ισχύουσες ρυθμιστικές διατάξεις. Η σύνταξη και εφαρμογή του, αποτελεί πρόκληση για τους υπεύθυνους φορείς, τα στελέχη των οποίων μακροπρόθεσμα εξοικειώνονται με αυτό, το βελτιστοποιούν και εν τέλει επωφελούνται από την εφαρμογή του. Η επιτυχία της εφαρμογής του κρίνεται στην καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη μιας πλήρους οργανωμένης αλληλουχίας διαδικασιών.

Λοιπόν, ΕΜΕΙΣ θα αναλάβουμε αυτήν την πρόκληση για τη διασφάλιση αυτού του πολύτιμου αγαθού γιατί προάγει την υγεία μόνο όταν πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε αντίθετη περίπτωση γίνεται επιζήμιο.

Δειγματοληψίες και αναλύσεις πρέπει να γίνουν σε όλα τα πηγάδια του #Δήμου_Λοκρών και σε πολλα σημεία κατανάλωσης και όχι μόνο της Αρκίτσας, στην οποία πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε επίσημα και έγκυρα τι συμβαίνει.

Αυτά δεν είναι θέματα προεκλογικής εκστρατείας γιατί δημιουργούν σύγχυση και ανασφάλεια. Θέλουν σχέδιο , πρόγραμμα και σωστή αντιμετώπιση.

Και σοβαρότητα.

#lokrida2028