ΛΑΡΚΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ :Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διακοπής ρεύματος στην επιχείρηση.

2018-12-07

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής (7/12) το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με αφορμή την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων της επιχείρησης κατά της διακοπής παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ αποτελεί έναν από τους κύριους μετόχους της ΛΑΡΚΟ και οι εργαζόμενοι παρακολουθούν «απορημένοι» πως οι συνιδιοκτήτες έρχονται σε αντιπαράθεση και κλείνουν τον διακόπτη στη δική τους επιχείρηση.

Προειδοποιούν βέβαια ότι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και μετά από συνάντηση που θα έχουν το Σάββατο (8/12) με τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση των ΔΣ.

Η ανακοίνωση:

«Η ΛΑΡΚΟ, όπως και η ΔΕΗ, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα την διαχειρίζονται οι διορισμένες από τις Κυβερνήσεις, Διοικήσεις. Επιπλέον η ΔΕΗ είναι μεγαλομέτοχος της ΛΑΡΚΟ.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι πολιτικές των εκάστοτε Κυβερνήσεων και των Μετόχων απαξίωσαν την ΛΑΡΚΟ, δημιούργησαν τα χρέη, τα «ρύθμισαν» και δεν τα πλήρωσαν.

Όταν ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες έρχονται σε αντιπαράθεση για τα συμφέροντα τους και απειλούν ότι θα κλείσουν το διακόπτη του ρεύματος στην δική τους επιχείρηση, αυτό το λένε Λοκ άουτ και απειλούν τους εργαζόμενους να «πληρώσουν το μάρμαρο».

Τους δηλώνουμε ότι τα παιχνίδια τους δεν θα περάσουν. Αυτοί με τις πολιτικές τους δημιούργησαν το πρόβλημα, αυτοί με πολιτική παρέμβαση να το λύσουν.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε παρών στις εξελίξεις. Καλούμε την Κυβέρνηση να μας απαντήσει επίσημα με ποιον τρόπο θα διασφαλίσει την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να την ιδιωτικοποιήσει παραπέρα, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Τα Σωματεία τις ΛΑΡΚΟ είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Αύριο Σαββάτο θα συναντηθούν με την Διοίκηση για να ενημερωθούν επίσημα από την πλευρά της και αμέσως μετά θα πραγματοποιήσουμε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ (συντονιστικό).

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, θα μας βρουν μπροστά τους μια γροθιά.


Πηγή https://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/110366-larko-ora-miden