ΛΑΡΚΟ: Νέα ενορχηστρωμένη επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους της επιχείρησης

2022-04-15

Νέα ενορχηστρωμένη επίθεση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εξαπολύει η κυβέρνηση μέσω των μηχανισμών της, συνεχίζοντας την προσπάθεια τρομοκράτησής τους 

Νέα ενορχηστρωμένη επίθεση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εξαπολύει η κυβέρνηση μέσω των μηχανισμών της, συνεχίζοντας την προσπάθεια τρομοκράτησής τους και επιδιώκοντας να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους.

Μετά το «πάγωμα» των ομαδικών απολύσεων με δικαστική απόφαση και τη νέα 6μηνη παράταση της ειδικής εκκαθάρισης, επανήλθαν τα δημοσιεύματα και οι αναφορές περί «ζημιογόνας» επιχείρησης που την «πληρώνει ο ελληνικός λαός».

«Για ακόμη μια φορά μέσα από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα η κυβέρνηση προσπαθεί από τη μία να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και από την άλλη να εξαπατήσει την κοινή γνώμη», σημειώνει σε τοποθέτησή του για τα δημοσιεύματα που αφορούν τη ΛΑΡΚΟ, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας. Και αναδεικνύει ότι αυτά τα δημοσιεύματα σκόπιμα δεν αναφέρουν καθόλου τις τιμές - ρεκόρ του νικελίου, επομένως και τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ, ενώ κρατούν σιγήν ιχθύος για την πλήρη απαξίωση που προωθήθηκε τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση, που ακόμα και σήμερα παρουσιάζει την επιχείρηση ως ζημιογόνα και ότι οι εργαζόμενοι είναι «βάρος».

Τονίζει ότι η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, αφού «τα χρέη που παρουσίασαν για να οδηγήσουν τη ΛΑΡΚΟ σε εκκαθάριση και εκποίηση είναι εικονικά.

Το κύριο και αδιαπραγμάτευτο αίτημα των εργαζομένων τους τελευταίους 27 μήνες είναι να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλες οι θέσεις εργασίας.

Τη στιγμή που η ΛΑΡΚΟ μπήκε σε εκκαθάριση, οι αποζημιώσεις των εργαζομένων αντιστοιχούσαν στο ποσό των 60 εκατ. και τα 52 εκατ. που δόθηκαν ως χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ο μόχθος των εργαζομένων.

Το συνολικό ποσό από τις περικοπές που εφαρμόστηκαν στο υστέρημα των εργαζομένων μέσα στη διετία, στους μισθούς, την κατάργηση των Δώρων εορτών και το επίδομα αδείας, αντιστοιχεί σε 23 εκατομμύρια ευρώ. Αντιστοιχεί δηλαδή στο ποσό που λέει η κυβέρνηση ότι δίνει ως extra χρηματοδότηση για τις αποζημιώσεις!

Μετά την έναρξη της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων, αδιαπραγμάτευτο αίτημα των εργαζομένων είναι να έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας (πλην αυτών που έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικό δικαίωμα)».

Στο πλαίσιο αυτό ο Π. Πολίτης σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι η προσωρινή διαταγή μη εφαρμογής των ομαδικών απολύσεων μας δίνει χρόνο, έχουμε στείλει με δικαστικό επιμελητή επίσημη πρόσκληση σε όλα τα αρμόδια υπουργεία, για να τοποθετηθούν αν έχουν πρόθεση για έναν ουσιαστικό διάλογο στη βάση των προτάσεων των εργαζομένων.

Αν κάποιος πρέπει να δείξει καλή πίστη, αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος εκτός από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι είμαστε εδώ, ενωμένοι, συσπειρωμένοι στα σωματεία, αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου, αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα έτσι ώστε να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, να εξασφαλίσουμε την εργασία σε όλους μας.

Στην πρόσκληση που τους έχουμε στείλει, περιμένουμε απάντησή τους».


Πηγή   /www.imerodromos.gr/larko-nea-enorchhstromenh-epithesh-ths-kuvernhshs-stous-ergazomenous-ths-epicheirhshs/