ΛΑΡΚΟ :Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το Ε.Α.Μ. και ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας...

2018-11-17

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ17/11/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα 17/11/2018, οι συναγωνιστές υποψήφιοι του Ε.Α.Μ συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία του Σωματείο. Εφόσον συζητήσαμε διεξοδικά και αποτιμήσαμε το αποτέλεσμα των εκλογών, ανακοινώνουμε τα παρακάτω:
Απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες και όλους που με πείσμα και αποφασιστικότητα, στήριξαν τον συνδυασμό μας στις εκλογές τους Σωματείου μας. Την ψήφο αυτή δεσμευόμαστε ότι θα την τιμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Θα την αξιοποιήσουμε προς όφελος των συμφερόντων όλων των εργαζομένων.

Η ψήφος αυτή αύξησε τις δυνάμεις μας στο Δ.Σ...και στην Ελεγκτική Επιτροπή κατά 50 ψηφοδέλτια, από 98 σε 148, ποσοστό αύξησης 50%.Οι έδρες στο Δ.Σ παραμένουν2 για το ΕΑΜ (για 10 ψηφοδέλτια δεν πήραμε 3), ενώεκλέγουμε και 1 στην Ελεγκτική Επιτροπή (το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε). Επίσης σημαντική ήταν και η ψήφος για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΜ. Το ΕΑΜ (παρά το γεγονός ότι 110 συνάδελφοι μέλη του Σωματείου είχαν ψηφίσει για αντιπροσώπους μέσω του Μετάλλου) πήρε 78 ψηφοδέλτια και 1 αντιπρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξικές δυνάμεις στην ΠΟΕΜ βγαίνουν ενισχυμένες κατά ένα αντιπρόσωπο από τον Νομό Φθιώτιδας (πολύ σημαντικό για τον συσχετισμό δύναμης του ΔΣ της ΠΟΕΜ).


Από τις εκλογές αυτές προκύπτει ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα,σε μια καινούργια ταξική κατεύθυνση.

Με την ψήφο των εργαζομένωνεκτός από την σημαντικήαύξηση του ΕΑΜ, υπάρχει και μεγάλη μείωση στις δυνάμεις της ΔΑΚΕ, της Εργατικής Ενότητας (ΠΑΣΚΕ), του ΕΑΚ.Η ΔΑΚΕ από 356 ψηφοδέλτια , 5 έδρες στο Δ.Σ και 2 Ελεγκτική Επιτροπή,πήρε 277 ψηφοδέλτια(89 λιγότερους), 4 έδρες στο Δ.Σ (1 λιγότερη) και ξανά 2 στην Ελεγκτική Επιτροπή (γιατί δεν είχαν υποψηφίους οι άλλοι Συνδυασμοί).Το ΕΑΚ από 156 ψηφοδέλτια (μαζί με την ΠΑΣΚΕ) και 2 έδρες, πήρε 81ψηφοδέλτια και 1 έδρα.Η ΑΝΕΚ πήραν 66ψηφοδέλτια και 1 έδρα. Η Εργατική Ενότητα (ΠΑΣΚΕ) πήρε 43 ψηφοδέλτια και 1έδρα.Στην ΠΟΕΜ η ΔΑΚΕ από 3 αντιπροσώπους πήρε 2 (έχασε 1), ενώ το ΕΑΚ και η Εργατική Ενότητα κράτησαν από 1 αντιπρόσωπο.


Τώρα είναι η ώρα της συνέπειας. Αμ'έπος αμ'έργον. Ο αγώνας τώρα αρχίζει.

Το αποτέλεσμα είναι ενθαρρυντικό και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά και θα το κάνουμε. Όμως δεν είναι ανατρεπτικό, η λογική της «συναίνεσης», των «διαλόγων», συνεχίζει να κυριαρχεί και στο νέο ΔΣ του Σωματείου.
Το αποτέλεσμα των εκλογών, η βούληση των εργαζομένων, έβγαλε 5 συνδυασμούς στο νέο Δ.Σ. Τώρα είναι η ώρα της συνέπειας από όλους. Πριν τις εκλογές διακηρύξαμε το «σεβασμό στην βούληση των εργαζομένων, στην δημοκρατία, των αγώνα για ΣΣΕ και για τα προβλήματα των εργαζομένων». Τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε.
Επιβάλετε. Το ζήτησαν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους, να αποτυπωθεί στην δομή του Προεδρείου το αποτέλεσμα των εκλογών. Ατόφιο, όπως προκύπτει από την κάλπη.Το ΕΑΜ, πιστό στις δεσμεύσεις του απέναντι στους εργαζόμενους ξεκαθαρίζει πως η θέση μας στη Συγκρότηση σε Σώμα, είναι στην παρακάτω αντιπροσωπευτική - αναλογική λογική:

 • Ο 1Ος τον Πρόεδρο (ΔΑΚΕ).
 • Ο 2Ος τον Γενικό Γραμματέα (ΕΑΜ).
 • Ο 3ος των Α' Αντιπρόεδρο (ΕΑΚ).
 • Ο 4Ος Τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα (ΑΝΕΚ).
 • Ο 5Ος τον Β' Αντιπρόεδρο (Εργατική Ενότητα ΛΑΡΚΟ).
 • Ο 1ος τον Ταμεία. (ΔΑΚΕ)
 • Οι άλλοι 3 συνδικαλιστές μέλη του ΔΣ.
 • Να συμφωνηθεί από όλους ότι σε όλες τις συναντήσεις πάμε όλοι μαζί και σε ειδικές περιπτώσεις, που αντικειμενικά αυτό δεν θα είναι κατορθωτό, θα αποφασίζει το Δ.Σ.
 • Να αποφασιστεί η σταθερή και δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου σε όλα τα επίπεδα (οικονομικά - Διοικητικά).


Πονηριές και αλισβερίσια μεταξύ συνδυασμών, ξεκαθαρίζουμε προκαταβολικά ότι δεν θα ανεχτούμε. Κατά την γνώμη μας ο κάθε συνδυασμός θα πρέπει να σηκώσει την ευθύνη που του αναλογεί.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας και εφόσον συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ το ΕΑΜ θέτει θέμα:

 • Nα προκηρυχτεί Γ.Σ με θέμα «να αποφασιστεί το πλαίσιο της ΕπΣΣΕ, με βάση το σχέδιο που έχουμε καταθέσει και ο τρόπος που θα την διεκδικήσουμε».
 • Να προκηρυχτεί η συμμετοχή στην 24 απεργία Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 28/11 με περιεχόμενο «διεκδικούμε ΣΣΕ, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες».
 • Να σχεδιαστεί από το Δ.Σ η διεξαγωγή καταστατικής Γ.Σ που κύριο θέμα θα έχει την εγγραφή των συναδέλφων από τις εργολαβίες, στο Σωματείο ως μέλη.
 • Άμεσα, με ευθύνη του Δ.Σ να λειτουργήσει η Ε.Υ.Α.Ε, να σχεδιάσουμε και να παρέμβουμε στις συγχωνεύσεις, στα λειψά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στα ατυχήματα και τις ασθένειες των εργαζομένων, στην οριστική κατάργηση όλων των εργολαβιών, στην αποτροπή της εντατικοποίησης της εργασίας, διεκδικώντας νέες προσλήψεις.


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Σας καλούμε να είστε παρόντες στις εξελίξεις. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τα δίκαια αιτήματα μας. Σας καλούμε, ανεξάρτητα αν μας ψηφίσετε ή όχι, να συσπειρωθούμε όλοι μαζί στην λογική του αγώνα και της νίκης.
Σας καλούμε να είστε παρών στα γραφεία του Σωματείο την ημέρα όπου θα έρθει σε Σώμα το νέο Δ.Σ.

Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΕΑΜ