Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών: Πρωτοβουλία - πρόταση στον Δήμο Λοκρών για την συνδρομή μηχανημάτων σε βοήθεια των πληγέντων της θεομηνίας.

2023-09-16


ΑΤΑΛΑΝΤΗ 16/9/2023 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Μετά από πολλές επισκέψεις μας, στην πολύπαθη και αβοήθητη από το κράτος περιοχή του Δήμου Παλαμά, για την μεταφορά υλικής βοήθειας που συγκεντρώσαμε με συλλόγους, σωματεία, φορείς και απλούς συμπολίτες μας, κατά την επαφή μας, με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, διαπιστώσαμε εκτός των άλλων προβλημάτων των δημοτών, έντονο είναι το πρόβλημα της αποκομιδής απορριμμάτων φερτών υλικών και νεκρών ζώων που αποτελούν υγειονομική βόμβα. 

Οι καταστροφές είναι μεγάλες. Αυτή η ώρα δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, γιατί τα λόγια τα ακούμε και από τους κυβερνώντες και από τις κρατικές αρχές και από τις τοπικές αρχές. Θέλουμε να δούμε πράξεις. Και όταν μιλάμε για πράξεις, δεν εννοούμε τα ανεπαρκή μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, τα οποία αποτελούν εμπαιγμό σε βάρος των πληγέντων της περιοχής. 

Ενημερωθήκαμε , ότι ο στόλος των οχημάτων του Δήμου Παλαμά είναι σχεδόν κατεστραμμένος. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι η δυσκολία στην αποκομιδή απορριμμάτων, που εγείρει έντονα προβλήματα στην υγεία των κατοίκων. Έτσι με επιστολή μας προς τον Δήμαρχο Λοκρών προτείναμε ο Δήμος Λοκρών, στο μέτρο του δυνατού, ως ένδειξη αλληλεγγύης και έμπρακτης βοήθειας να συνδράμει με μηχανική υποστήριξη στην προσπάθεια απομάκρυνσης φερτών υλικών αλλά και απορριμμάτων , στο Δήμο Παλαμά 

Είναι ένας τρόπος, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους χιλιάδες πληγέντες που έχασαν ανθρώπους, κατοικίες, αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες. Στους πυροσβέστες, τους διασώστες, τους εθελοντές και τον ίδιο τον λαό της περιοχής που με όλες τους τις δυνάμεις έδωσαν και δίνουν μάχη για τη διάσωση των ανθρώπων, την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού. 

Είναι συγκινητική η έκφραση συμπαράστασης του λαού στους πληγέντες. Η αλληλεγγύη και η οργάνωση πρέπει να συνεχιστεί, μόνο ο λαός σώζει τον λαό. 


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ 352 00 Αταλάντη Λοκρίδας - τηλ. 6975785187, 2233080817 - e-mail: l.s.lokron@gmail.com