Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΟΚΡΩΝ Με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου

2019-04-05

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λοκρών στο καφενείο «Αιάντειον» στη κεντρική πλατεία της Αταλάντης.

Στην εκδήλωση μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θωμάς Καρατράντος, ο οποίος ανέφερε ότι στις επερχόμενες τοπικές εκλογές συναντιόμαστε με φίλους και αγωνιστές που μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα, αλλά συμπορευόμαστε μαζί γιατί μας ενώνει η άρνησή μας να αποδεχτούμε την πολιτική που τσακίζει το λαό. Πολιτική που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και στις λαϊκές οικογένειες. Μας ενώνει η θέληση να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική και να αγωνιστούμε για να μετατρέψουμε το δήμο σε κάστρο αντίστασης. Τόνισε ακόμα ότι ενιαία θα δώσουμε τη μάχη στις εκλογές, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, γιατί ουσιαστικά έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο διαφορετικές επιλογές, αντιλήψεις και πρακτικές.

Τόνισε ότι ο δήμαρχος αφού κατήγγειλε τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υποκλίθηκε στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι άλλοι συνδυασμοί εμφανίστηκαν ως καλύτεροι διαχειριστές διαπιστώνοντας τα προβλήματα. Κατήγγειλε τους δήθεν ανεξάρτητους που ξεπηδούν στο προσκήνιο, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί οι περισσότεροι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στα κοινά με προηγούμενες δημοτικές αρχές και παρατάξεις. Ούτε νέες ομάδες είναι ούτε πρώτη φορά εμφανίζονται στη Λοκρίδα.

Αναφέρθηκε στις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πρώτα απ΄ όλα σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μείωση των δημοτικών τελών, αντικατάσταση των αγωγών νερού από αμίαντο, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες χωρίς αντίτιμο και βέβαια ουσιαστικά έργα υποδομής αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης σε όσους θέλουν οι δήμαρχοι να είναι στο πλευρό του λαού, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι. Σε όσους πιστεύουν ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται με αγώνες. Γι' αυτό αυτή τη φορά η ψήφος να είναι κόκκινη, κατακόκκινη και ανατρεπτική.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Λοκρών.

Το λόγο πήρε με τη σειρά της η Aνδριάνα Μπαφούτσου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Αναφέρθηκε με τη σειρά της στην κοροϊδία της «μεταμνημονιακής» εποχής τη στιγμή που ο λαός μόνο μέτρα, προαπαιτούμενα και αξιολογήσεις βλέπει και ακούει. Αναφέρθηκε στο χτύπημα στην πρώτη κατοικία και στην απόρριψη της τροπολογίας του ΚΚΕ για τα «κόκκινα» δάνεια. Στο νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων δένοντάς το με τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, στα ζητήματα αναβάθμισης του ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και το ρόλο της και στις νέες αρνητικές εξελίξεις για το λαό όπως ο κατ' ευφημισμόν λεγόμενος ευρωπαϊκός μηχανισμός για την «ειρήνη». Κάλεσε το λαό της περιοχής να κάνει όλα αυτά κριτήριο ψήφου, τελικά να κάνει κριτήριο ψήφου το σύνολο των προβλημάτων του.

Τόνισε το παραμύθι της προόδου από μεριάς της κυβέρνησης και την έντεχνη προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού στο ψευδοδίπολο πρόοδος - συντήρηση. Το πραγματικό δίπολο είναι οι δύο κόσμοι που τους χωρίζει άβυσσος, απ' τη μια οι άνθρωποι του μόχθου, οι παραγωγοί του πλούτου και απ' την άλλη μια χούφτα εκμεταλλευτών που τον καρπώνεται.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε έχουν θράσος να αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί αυτοί που κόβουν μισθούς, συντάξεις, αυτοί που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, τις συλλογικές συμβάσεις, αυτοί που αρπάζουν ακόμα και τα σπίτια του φτωχόκοσμου, αυτοί που στέλνουν τα ΜΑΤ στους μαθητές, αυτοί που συγκυβερνούσαν με τους ΑΝΕΛ, αυτοί που καθυστερούν ακόμα τη δίκη της ΧΑ, αυτοί που δίνουν το χέρι στον Τραμπ, αυτοί που έφεραν τη Συμφωνία των Πρεσπών... Ανέδειξε τη συμβολή του ΚΚΕ στη διαφώτιση του λαού, στην ανάδειξη προβλημάτων, στην ανάπτυξη διεκδικήσεων και αγώνων του λαού της περιοχής και συνολικότερα και ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου.

Στάθηκε επίσης στις ευθύνες της Περιφέρειας για μια σειρά ζητήματα και το φαύλο κύκλο τού να πετάνε το μπαλάκι ευθυνών οι δήμοι στις Περιφέρειες και οι Περιφέρειες στους δήμους, αλλά μαζί να ψηφίζουν κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς, μαζί να αποτελούν το μακρύ χέρι της προώθησης και της εξειδίκευσης της αντιλαϊκής πολιτικής της κεντρικής διοίκησης. Τόνισε ότι μόνο θαρρετά μπορούμε και πρέπει να ανοιχτούμε στο λαό της περιοχής έχοντας τον «αέρα» του δίκιου μας, εμπιστοσύνη στο λαό, στους ανθρώπους του μόχθου, στις συνειδήσεις των οποίων γίνονται διεργασίες, υπάρχει προβληματισμός, πολλοί ακούνε με ευήκοα ώτα το ΚΚΕ, αρκετοί κάνουν το βήμα και συμπορεύονται μαζί του κι ας μη συμφωνούν σε όλα μαζί του. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δεν είμαστε λίγοι. Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει να πολλαπλασιαστούν οι φωνές, να φτάσουν παραπέρα όλα αυτά στη γειτονιά, στους φίλους, στους γνωστούς, στους συναδέλφους μας. Μπορούν και πρέπει να πληθύνουν οι συζητήσεις, οι συσκέψεις από τον καθένα μας να πρωτοστατήσουν σ' αυτή την κατεύθυνση. Αυτό θα δώσει άλλον αέρα στη σύνθετη μάχη που δίνουμε».

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν το «παρών» στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στη Λαμίαστις 10 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα,τονίζοντας πως η μαζικότητα της συγκέντρωσης μπορεί να στείλει πεντακάθαρο μήνυμα καταδίκης στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στην κυβέρνηση, στους δήμους και στις Περιφέρειες ότι θα αναθαρρήσει και κόσμος που μπορεί να μην έχει κάνει ακόμα το βήμα της συμμετοχής, αλλά χαίρεται κάθε φορά που βλέπει το ΚΚΕ να δυναμώνει γιατί ξέρει ότι δυναμώνει ο λαός.