Κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας των μαθητών του Γυμνασίου- Λυκείου Αταλάντης

2022-02-13

Την πρώτη τους μαθητική σχολική εφημερίδα με τίτλο «Αίθουσα με θέα», κυκλοφόρησαν οι μαθητές /τριες του Γυμνασίου- Λυκείου Αταλάντης. Χρησιμοποιώντας τον δικό τους δίαυλο επικοινωνίας οι μαθητές προβάλλουν την μικρή τους κοινωνία, τις δραστηριότητες και τον πολιτισμό και εκφράζουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πρόκειται για μια 8σελιδη έκδοση, με πλούσια ύλη που επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία στην περιοχή, σε κοινωνικά θέματα, στην μουσική και στα έθιμα της Λοκρίδας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οι συνεντεύξεις του δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ για τη συνεργασία σχολείου και δήμου αλλά και της διευθύντριας της Αιαντείου Βιβλιοθήκης για τις δράσεις και την ανάδειξη της προσφοράς του βιβλίου.

Μέσα από μια ομαδική προσπάθεια, με κόπο και μεράκι, οι μαθητές δημιούργησαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και η δική τους πένα έγινε το όχημα για να περάσουν στη δημοσιογραφία! Την έντυπη αυτή έκδοση επιμελήθηκαν η συντακτική ομάδα των μαθητών και οι καθηγητές του σχολείου, Αντωνία Βογιατζή (καθηγήτρια γαλλικών) και Κωνσταντίνος Τσίπρας (φιλόλογος).

Τι αναφέρουν στο πρώτο τους φύλλο

Εκδόθηκε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του Γυμνασίου και Λυκείου Αταλάντης. Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους όσοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα αυτό, αγκάλιασαν την παρούσα δράση και κατέθεσαν την σκέψη τους, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία. Η εφημερίδα ανήκει αποκλειστικά στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Αταλάντης, καθώς είναι το αποτέλεσμα της δικής τους δημιουργικής έκφρασης και της αθρόας συμμετοχής τους.

Ας είναι τούτη εδώ μια αρχή και μια παρακαταθήκη για την ελεύθερη έκφραση των μαθητών και την εποικοδομητική καλλιέργεια του νου στο πλαίσιο του σχολειού, το οποίο οφείλει να αφήνει το πνεύμα να αναπνέει ελεύθερο και να προωθεί την ομαδοσυνεργατική αντίληψη με γνώμονα την διεύρυνση της σκέψης έξω από τα στεγανά και την τυποποίηση.

Καλοτάξιδη να είναι και όλοι μαζί να συνεχίσουμε δυναμικά την προσπάθεια.

Η συντακτική ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου

Επιμελητές έκδοσης: Αντωνία Βογιατζή-Καθηγήτρια Γαλλικών

Κωνσταντίνος Τσίπρας- ΦιλόλογοςΠηγή   www.ilamia.gr/2022/02/13/kykloforise-to-proto-fyllo-tis-efimeridas-ton-mathiton-toy-gymnasioy-lykeioy-atalantis/?fbclid=IwAR3kKpct9JWukOfwZXN_uSYqifzOZAQF3LxY2aQj4xoYG_hnmVzteSODl0Q