Κοινότητα Αρκίτσας: Ο Φάρος μας δεν είναι Γλυφάδα ούτε Βουλιαγμένη...

2022-06-09

Την ακόλουθη ανάρτηση έκανε πριν λίγο η Κοινότητα Αρκίτσας στα social με αφορμή την ασφαλτόστρωση και όχι την πεζοδρόμηση του χωμάτινου μέχρι πρότινος δρόμου δίπλα στον Φάρο Σύμβολο της περιοχής :

"  Κυριακή 5 Ιουνίου παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος!!

Εκδήλωση για την αφύπνιση περιβαντολλογικης συνείδησης και την προστασία του περιβάλλοντος...!!

Φαίνεται οι ευλογίες του Μητροπολίτη και του Αρχιεπισκοπου μας έπιασαν τόπο!!!

Πέμπτη 9 Ιουνίου..ασφαλτόστρωση του παραλιακού δικτύου στην περιοχή του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται ο φάρος μας. Ασφαλτοστρωση με επίσημη άδεια και χαρτιά σε ανύπαρκτο δρόμο!!

Η πρόσβαση τώρα των επισκεπτών μας πλεον αναβαθμιστηκε και δεν θα σκονιζονται τα αυτοκίνητα τους ούτε θα πέφτουν σε λακκούβες...!!

Ο φάρος μας λοιπόν αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς σε ένα πανέμορφο γραφικό σημείο,που μέλημα μας ηταν να το διαφυλαξουμε από αυτού του είδους την τουριστική ανάπτυξη!!

Τουριστική ανάπτυξη όμως δεν θεωρείτε μόνο η ασφαλτοστρωση, θεωρείτε και η διεκδικήση γαλάζιων σημαιών που δεν έγινε,η αντικατάσταση σαπιων παγκακιων,οι σαπιες αλλαξιερες, τα σάπια επίγεια φώτα..η ελλειπης καθαριότητα ,ελλειπης φωτισμός κ.α...

παρόλα αυτά οι επισκέπτες μας θα βρουνε ασφαλτο!

Δεν έχουμε τριτοκοσμικες αντιλήψεις ούτε η πρόθεση μας είναι ο τόπος μας να μην προοδεύει και να μην εξελίσσεται!!

Είχαμε εκφράσει την δυσαρέσκεια μας στον Δήμαρχο από το πρώτο μέρος της "πισσας"ωστε να μην γίνει αυτό το έργο, είχαμε προτείνει να μην ασφαλτοστρωθει και οπότε ο Δήμος είχε την οικονομική ευχέρεια να γινόταν ένας πεζόδρομος (πλακοστρωτος)ώστε να υπάρχει μια φυσική αρμονία και να διατηρηθεί η γραφικότητα του Φάρου!!Όπως επίσης να είναι και ένας πόλος έλξης για οικογένειες με τα παιδάκια τους να μπορούν να κάνουν υσηχα και ακίνδυνα το ποδήλατο τους το παιχνίδι τους και το περπάτημα για τούς ανθρώπους που αγαπούν την άσκηση!!

Ο Δήμαρχος παρέκαμψε την Τοπική Κοινότητα το κράτησε μυστικό μη του χαλάσουμε το όραμα, και εν αγνοία μας χωρίς καν να πάρει την γνώμη μας, χωρίς καν να μάς ενημερώσει προεβει στον στόχο του!!

Η Τοπική Κοινότητα είναι εκλεγμένη για να ενημερώνεται και να αποφασίζει ότι αφορά το καλό του χωριού μας!!Δεν είμαστε γλάστρες!!!!!!

Ο Φάρος μας δεν είναι Γλυφάδα ούτε Βουλιαγμένη...απομένει το ονομα της παραλιακής!! "*Στην εικόνα της ανάρτησης φαίνεται ξεκάθαρα η παραλία και ο δρόμος πριν την ασφαλτόστρωση