Καταγγελία από την “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας”

2019-01-14

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην Α'θμια και Β'θμια Εκπ/ση Φθιώτιδας καταγγέλλουμε μια ακόμα επιχείρηση βάρβαρης κρατικής καταστολής, στο κέντρο της Αθήνας, με την προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ κατά της πορείας των συναδέλφων μας στις 11 Γενάρη.

Οι εκπ/κοί διαδήλωναν μαζικά κατά του ν/σ της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών που στην πραγματικότητα αποτελεί προαναγγελία χιλιάδων απολύσεων. Διεκδικούσαν να μην πεταχτούν στην ανεργία, να μην ακυρωθεί κάθε τους προσδοκία για εργασία με ένα ακόμα άθλιο νομοσχέδιο που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΟΣΑ και φτάνει στη Βουλή δια χειρός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης ήταν η εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και εκλεγμένη με την ΑΣΕ, Θ. Δριμάλα και ο εκπαιδευτικός και βουλευτής του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δελής ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας (ακοή) λόγω του τραυματισμού του.

Η κυβέρνηση επέλεξε, όχι τυχαία, να εξαπολύσει άγρια καταστολή εναντίον των εκπαιδευτικών αποδεικνύοντας και σε αυτή την περίπτωση ότι είναι αδίστακτη και για χάρη της αστικής τάξης θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να φέρει εις πέρας τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει σε όλα τα επίπεδα. Γι' αυτό έχει την απόλυτη ευθύνη για την επίθεση κι ας κρύβεται πίσω από τον δήθεν υπερβάλλοντα ζήλο ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην αντιλαϊκή πολιτική δεν δίνουμε! Συνεχίζουμε! Απαντούμε με τη νέα 24ωρη απεργία για Δευτέρα 14 Γενάρη.

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις

«προσλήψεις» - απολύσεις αναπληρωτών!

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!!