Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

2022-03-11

Ισχυρή σύσταση να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις, απηύθυνε ο Χρήστος Στυλιανίδης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής με αφορμή τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία "Φίλιππος" και τις εκτιμήσεις για ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, σε πολλές περιοχές της χώρας, από το Σάββατο.

Η κακοκαιρία "Φίλιππος" επιστρέφει από το πρωί του Σαββάτου και αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις, ειδικά στην Αττική, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι μετεωρολόγοι "επιμένουν και σημειώνουν ότι ο Μάρτιος είναι ένας μήνας εξαιρετικά απρόβλεπτος ως προς την ένταση και την πρόγνωση των καιρικών φαινομένων".

"Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει. Η κακοκαιρία φαίνεται να επιμένει και αύριο και γι' αυτό απαιτείται απ' όλους μας ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι μαζί, με βάση το δυσμενέστερο σενάριο", ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε: "Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκινούν αύριο από τη Μακεδονία και κατεβαίνουν σιγά σιγά με μεγάλη ένταση στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, αλλά και την Πελοπόννησο".

Σε αυτό το σημείο, απηύθυνε ισχυρή σύσταση "να μην μετακινούνται όσοι δεν έχουν λόγο και ανάγκη μετακίνησης, ειδικά στις περιοχές όπου θα έχουμε τα έντονα φαινόμενα. Και όσοι είναι αναγκαίο να μετακινηθούν, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς να τις βάλουν". Επανέλαβε αυτή τη σύσταση, ειδικά για την Αττική, την Εύβοια, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο.

Υπογράμμισε, δε, ότι οι οδηγοί που θα κινούνται στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου θα απαγορευτεί η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό και τη Νέα Οδό, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για την κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Υπάρχει το σενάριο να το "στρώσει" ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης και τόνισε ότι ενδεχομένως η κακοκαιρία "να έχει επικίνδυνες διαστάσεις", παρόλο που θα είναι σύντομη. Εάν κριθεί σκόπιμο θα ενεργοποιηθεί και το "112" για αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων, υπογράμμισε.