Καιρός: Επικίνδυνη μεταβολή προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

2024-06-28

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται να έχουμε τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου και τις πρώτες του Ιουλίου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό δείχνουν μια επικίνδυνη μεταβολή στη θερμοκρασία η οποία αναμένεται να συνοδευτεί από βροχές και ισχυρούς ανέμους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο «πρώτος μήνας του Καλοκαιριού θα μας αφήσει με συνθήκες που απαιτούν την προσοχή όλων μας, ενώ με έντονες διακυμάνσεις φαίνεται ότι θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου».

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Ψυχρότερες αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την επικράτηση του επικίνδυνου καιρού. Σύμφωνα με το «διάγραμμα της αλήθειας» όπως συνηθίζω να αποκαλώ τα πολλαπλά τρεξίματα των μοντέλων και που αποτυπώνεται στην πρώτη μας κάρτα, παρατηρείται μια έντονη υποχώρηση του υδραργύρου (περιοχή που σημειώνουμε με το βέλος) και η οποία έντονη υποχώρηση θα προκαλέσει με τη σειρά της επικίνδυνες καταιγίδες προς τα βόρεια (δεύτερη κάρτα), αλλά και επικίνδυνους ανέμους μέσα στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά (τρίτη κάρτα).

Έτσι λοιπόν, φαίνεται ότι ο πρώτος μήνας του Καλοκαιριού θα μας αφήσει με συνθήκες που απαιτούν την προσοχή όλων μας, ενώ με έντονες διακυμάνσεις φαίνεται ότι θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου για τις οποίες θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας.


Πηγή   https://www.tovima.gr/2024/06/27/society/kairos-epikindyni-metavoli-provlepei-o-klearxos-marousakis/