Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Ηλίας Σανίδας: Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που αδιάκοπα μου δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια και να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσω να σας δικαιώνω για την επιλογή σας στο πρόσωπό μου

2023-09-13

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Ηλίας Σανίδας είναι ένας άνθρωπος που δεν χρήζει ιδιαίτερων συστάσεων αφού  αυτοδιοικητική του πορεία είναι μιλάει από μόνη της... Έχει εκλεγεί σε θέσεις όπως αυτή, του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αρχικά και στη συνέχεια ως Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, αλλά και στο παρελθόν ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού.

Συμμετέχοντας και στις επικείμενες εκλογές για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας με τον εκλογικό συνδυασμό " Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας" του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Φάνη Σπανού έκανε την ακόλουθη δήλωση:


"Αγαπητοί πολίτες της Φθιώτιδας,

φίλες και φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης, εμπειρία και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του τόπου μας, του Νομού Φθιώτιδας, συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πολλά χρόνια τώρα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλα αυτά τα χρόνια έχοντας υπηρετήσει από διάφορες θέσεις ευθύνης την Αυτοδιοίκηση, με σεβασμό στους πολίτες και με τους αξιακούς κώδικες που διέπουν την κοινωνία μας, εργάστηκα πάντα για το καλό όλων των πολιτών του νομού μας. Χωρίς διακρίσεις.

Την αγάπη και την προσήλωσή μου στο καλό του τόπου μας την είδατε καθημερινά στην πρόσφατη θητεία μου, από το έργο μου ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αρχικά και στη συνέχεια ως Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, αλλά και στο παρελθόν ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που αδιάκοπα μου δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια και να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσω να σας δικαιώνω για την επιλογή σας στο πρόσωπό μου.

Με κύριο γνώμονα την αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας, ζητώ να με εμπιστευτείτε για ακόμη μια φορά. Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Φθιώτιδας με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού.

Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας."


Ποιος είναι ο Αντιπεριφερειάρχης και εκ νέου Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ηλίας Σανίδας


  • Ο Ηλίας Σανίδας γεννήθηκε στη Λαμία το 1974.
  •  Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και το 2004 ίδρυσε την εταιρεία «Δυναμική Αναπτυξιακή» με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. 
  • Είναι παντρεμένος με την Νίκα Παναγιώτα και έχει ένα γιο τον Κωνσταντίνο. 
  • Το 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος και διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας. Το 2014 επανεκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος και διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού - Πολιτισμού & Αθλητισμού. 
  • Την περίοδο 2014 – 2019 ήταν και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
  • Το 2019 επανεκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος και αναδείχθηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Αξίωμα στο οποίο επανεκλέχθηκε, με τη στήριξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
  • Από τον Ιούνιο του 2022 εως και σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος.