Η μεγάλη επιστροφή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

2022-04-03

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει απαλλαγεί πλήρως, από την ελληνική δικαιοσύνη, και για τις τέσσερις κατηγορίες που του είχαν προσάψει και σχετίζονται με την τράπεζα Proton Bank. Αξίζει να τονιστεί ότι η απόφαση του τριμελούς δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Λόγω του αργού ρυθμού των ελληνικών δικαστηρίων, η υπόθεση χρειάστηκε σχεδόν δέκα χρόνια για να επιλυθεί, ενώ η ίδια η δίκη διήρκεσε τέσσερα χρόνια. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης -μαζί με έξι άλλους κατηγορούμενους- κρίθηκε ένοχος με αναστολή μόνο στο πλημμέλημα της απιστίας. Έχει κάνει έφεση και αναμένει να αθωωθεί πλήρως στο ανώτερο δικαστήριο έως το 2022.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι γνωστός για την εκρηκτική του άνοδο στους ελληνικούς επιχειρηματικούς κύκλους μέχρι το έτος 2009. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στο κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων, χημικών, στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα και το όνομά του έγινε συνώνυμο της επιτυχίας και του σεβασμού. Είναι ευρέως γνωστό ότι επιδόθηκε σε βάρος του ένα κυνήγι μαγισσών κατά τη διάρκεια της ταραχώδους αρχικής φάσης της ελληνικής κρίσης.


Πηγή   www.cnn.gr/oikonomia/story/256398/h-megali-epistrofi-toy-layrenti-layrentiadi