Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πλευρό των απεργών της ΛΑΡΚΟ

2019-01-18

Στο πλευρό των εργατών της «ΛΑΡΚΟ», στην 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, βρέθηκαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπασδέκης και του Δήμου Λοκρών, Θωμάς Καρατράντος.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε στους εργαζομένους εκφράζοντας τη συμπαράστασή του τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι σήμερα οι καμινάδες της ΛΑΡΚΟ δεν καπνίζουν, δεν υπάρχει κανένας απεργοσπάστης και η απεργία έφτασε στο 100%, δείχνει τη θέληση των εργαζομένων να αποτρέψουν τα σχέδια για τις χειρότερες εξελίξεις που προδιαγράφει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη "ΛΑΡΚΟ".

Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των εργατών στηρίζει τον αγώνα τους ενάντια στη μεθόδευση του ξεπουλήματος, της πλήρους ιδιωτικοποίησης και στο ενδεχόμενο ακόμη και κλεισίματος μιας επιχείρησης που θα μπορούσε να προσφέρει πολύ περισσότερα.

Μιας επιχείρησης που κάτω από άλλες συνθήκες σε δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων θα αποτελούσε πηγή ζωής για όλη την περιοχή, αλλά και τη χώρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους συνοδοιπόρους της να σταματήσει άμεσα τις μεθοδεύσεις απαξίωσης της "ΛΑΡΚΟ", με τη μείωση παραγωγής που επιβάλλει, να σταματήσει το απάνθρωπο καθεστώς των εργολαβιών με ένταξη των εργολαβικών εργαζόμενων στη δύναμη της "ΛΑΡΚΟ", να λάβει τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του εργοστασίου και στα μεταλλεία.

Στον αγώνα των εργαζομένων της "ΛΑΡΚΟ" πρέπει να συμπαραταχθούν και όλες οι λαϊκές δυνάμεις της περιοχής, μόνο έτσι ο αγώνας θα είναι αποτελεσματικός».