Η Εορτή της Οσίας Φιλοθέης στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

2019-02-20

Στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Αταλάντης μετέβη το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, όπου χοροστάτησε στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία, προς τιμήν της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας.

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε με την ευχή του Σεβασμιωτάτου, ο Ιεροκύρηξ Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Κοκωνός, πνευματικός της Μονής και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριος Βούλγαρης Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, στο δεύτερο Καθολικό της Μονής, το οποίο τιμάται επ' ονόματι της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας. Έψαλε δε χορός Μοναζουσών και παρέστησαν αρκετοί ευσεβείς πιστοί, από την Αθήνα και την Αταλάντη, οι οποίοι ετίμησαν με την παρουσία τους την τιμωμένη Οσία Φιλοθέη και την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Φιλοθέη, η οποία άγει τα ονομαστήριά της.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε για την Οσία Φιλοθέη την «Κυρά των Αθηνών», δια την αγιασμένο βίο της και δια την φιλάνθρωπη καρδία της με την οποία έσωσε τα απροστάτευτα κορίτσια των Αθηνών από τα χέρια των Τούρκων και με τα έργα της εδίδαξε και εδόξασε τον Χριστό και την Εκκλησία.

«Η Οσία Φιλοθέη στην ζωή της εφάρμοσε τον νόμο του Χριστού και του Ευαγγελίου. Ήταν μια φιλάνθρωπος γυναίκα που με τα έργα της εδίδαξε την φιλανθρωπία.

Η μνήμη της σήμερα μας έφερε εδώ στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων και επικαλούμεθα όλοι την βοήθεια του Θεού , της Παναγίας και της Οσίας Φιλοθέης υπέρ υγείας, μακροημερεύσεως και ενδυναμώσεως της σεβαστής Γερόντισσας Φιλοθέης, η οποία άγει τα ονομαστήριά της»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Προ της απολύσεως ο π. Ιερόθεος προσεφώνησε τον Ποιμενάρχη μας και τον ευχαρίστησε εκ μέρους της Καθηγουμένης και της αδεφλότητος δια την πατρική αγάπη και προστασία με την οποία περιβάλλει την Ιερά Μονή και του ευχήθηκε έτη πολλά με αδιάλειπτο την βοήθεια και ευλογία της Παναγίας και των Αγίων Αναργύρων.

Ακολούθως στο Αρχονταρίκι της Μονής προσεφέρθη κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους.

imfth.gr / fonografos.net/