Η απάντηση του Οικονόμου στον Τσίπρα για τις πρόωρες εκλογές – “Εκτός τόπου και χρόνου…”

2022-03-10

Για το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών .

" Οι προβλέψεις αυτές είναι εκτός τόπου και χρόνου", απάντησε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, χρειάζεται αλλαγή σε ενότητα, χρειάζεται αποφασιστικότητα. Και μέλημα του Πρωθυπουργού είναι κάθε μέρα που περνά να παίρνουμε εκείνες τις αποφάσεις και στο εσωτερικό και σε συνεργασία με τους εταίρους μας στο εξωτερικό για να έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των πολύ δυσμενών συνεπειών αυτών των πρωτοφανών δυσμενών εξελίξεων που ζούμε σε παγκόσμιο επίπεδο ".

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί έντασης στο υπουργικό συμβούλιο για τη διάταξη σχετικά με την προστασία προστατευόμενων μαρτύρων ο κ. Οικονόμου σημείωσε πς «δεν υπήρξε καμία ένταση». Όπως ανέφερε «στα υπουργικά συμβούλια υπάρχει εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση με όλους να καταθέτουν τις απόψεις τους».

Τι είπε ο Τσίπρας για τις εκλογές

Ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την «κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης που μπορεί να επιφέρει σοβαρότατες συνέπειες στην κοινωνική συνοχή και στην λειτουργία της οικονομίας», απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου.

Με αυτά τα δεδομένα, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, το ενδεχόμενο εκλογών είναι εξαιρετικά πιθανό και ζήτησε την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Η ευθύνη Μητσοτάκη είναι δραματική. Αποδόμησε την ενεργειακή στρατηγική της χώρας και έφερε την τρομακτική ακρίβεια πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Δούλεψε για τα funds και τα καρτέλ της ενέργειας και όχι για τους καταναλωτές. Φοβάμαι ότι υπάρχει κίνδυνος, όχι μόνο για διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και για επιστροφή σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται ο κος Μητσοτάκης να επιλέξει να δραπετεύσει άμεσα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές πολύ σύντομα και ακόμη πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να βγάλουμε ξανά τη κοινωνία και την οικονομία από μια κρίση που κυβέρνηση της δεξιάς μας κληρονομεί».


Πηγή      www.enikos.gr/politics/i-apantisi-oikonomou-ston-tsipra-gia-tis-proores-ekloges-ektos-topou-kai-chronou/1768588/