Φθιώτιδα: Συνεδρίασε η ειδική επιτροπή για την κουνοποκτονία

2022-05-06

Στις 4 Μαΐου 2022  πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Αθανασίου Καρακάντζα η συνεδρίαση της ειδικής Διαπαραταξιακής επιτροπής αιρετών παρακολούθησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών. 

Στην επιτροπή εκτός του κ. Καρακάντζα παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Σπύρος Λάμπου, Αναστάσιος Χρονάς, Νίκος Μπέτσιος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση και υλοποίηση του προγράμματος, η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αλεξάνδρα Πλατιά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού και Παραλαβής του έργου Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής παρακολούθησης- πιστοποίησης του έργου Ιωάννης Φράγκος και ο εργολάβος του προγράμματος Παναγιώτης Περγαντάς.

Ομόφωνα η Επιτροπή συμφώνησε ότι το έργο την περσινή χρονιά υλοποιήθηκε αποτελεσματικά και ήδη έχει ξεκινήσει και διενεργείται σύμφωνα με το πρόγραμμα, Για τη φετινή χρονιά ζητήθηκε η συνδρομή των πολιτών και των Δήμων για την καλύτερη αντιμετώπιση.

Ο Πρόεδρος της ειδικής Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας έκανε την εξής δήλωση: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ασχολείται επισταμένως με το σοβαρότατο Θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών. Όλα είναι έτοιμα από πλευράς μας σε άψογη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας δήλωσε «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος υλοποιεί το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με τριετή σχεδιασμό και προγραμματισμό. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι σημαντική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στην κατεύθυνση αυτή Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες που κάνουμε


Πηγή  www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/222067-synedriase-i-eidiki-epitropi-gia-tin-kounopoktonia