Φθιώτιδα: Αυτά είναι τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις PISA Μάρτιο- Απρίλιο του 2022

2022-01-13
Πιλοτικές "διαγνωστικές" εξετάσεις την Άνοιξη στα σχολεία με χορηγό το ΕΣΠΑ. Τι επιδιώκει το υπουργείο Παιδείας με την «Ελληνική Pisa»

Πρόκειται για 4 Λύκεια της Φθιώτιδας ενώ προβλέπονται και 6 αναπληρωματικά

255 σχολεία ανάμεσά τους και 4 Λύκεια της Φθιώτιδας θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις PISA οι οποίες θα διεξαχθούν από 15 Μαρτίου έως 15 Απριλίου, στα γνωστικά πεδία Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Κατανόηση Κειμένου και επιπλέον στο πεδίο: Δημιουργική Σκέψη.

Την ευθύνη διεξαγωγής της Διεθνούς Έρευνας PISA (Programme for International Student Assessment), που πραγματοποιείται ανά τριετία υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.), έχει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Η έρευνα διεξάγεται σε περισσότερες από 80 χώρες και διερευνά κατά πόσον οι γνώσεις και οι δεξιότητες των 15χρονων μαθητών και μαθητριών τούς επιτρέπουν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες.Στη χώρα μας η έρευνα PISA 2022 θα πραγματοποιηθεί από 15 Μαρτίου 2022 έως 15 Απριλίου 2022 και θα συμμετάσχουν τα 255 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει αντικατάσταση ενός σχολείου με κάποιο από τα 505 αναπληρωματικά.

Τα σχολεία έχουν επιλεγεί με τυχαία δειγματοληψία ενώ η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην έρευνα είναι υποχρεωτική.
Η έρευνα, που αποτελείται από ένα Γνωστικό Τεστ και ένα Ερωτηματολόγιο, θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στο σχολικό εργαστήριο πληροφορικής των σχολικών μονάδων.


ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Σχολεία που επιλέχτηκαν

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

5ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Αναπληρωματικά:

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΩΛΟΥΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ
Πηγή  www.ilamia.gr/2022/01/12/fthiotida-ayta-einai-ta-scholeia-poy-tha-symmetaschoyn-stis-exetaseis-pisa-martio-aprilio-toy-2022/?fbclid=IwAR3iJL41bU9qtWRCGkNf8FBfIy2cAE_tWbSEfKSe7-_RcTnKPjA6kUlcEfw