Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Ευθύμης Λέκκας: Η Αττική Οδός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας – Έγιναν εγκλήματα

2022-01-27

«Έγιναν εγκλήματα στην Αττική Οδό», τόνισε ο Ευθύμης Λέκκας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, τονίζοντας πως αν και πρόκειται για την πιο σύγχρονη οδό, ταυτόχρονα είναι και η πιο επικίνδυνη της χώρας.

Όπως εξήγησε ο Ευθύμης Λέκκας, μπήκε στην Αττική Οδό καθαρά για ερευνητικούς λόγους, με στόχο να δει τις αδυναμίες και να καταγράψει τα δεδομένα που υπήρχαν. «Στις 11 το πρωί δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση ούτε στις εισόδους ούτε στις πινακίδες, ενώ είχε στρώσει το χιόνι. Δύο ώρες μετά διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε κανένα μηχάνημα που να παίρνει το χιόνι» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Και συνέχισε «Τα επόμενα στοιχεία ήταν ακόμα πιο επιβαρυντικά. Οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού δεν είχαν επίγνωση της κατάστασης. Τα οχήματα έμπαιναν χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγουν. Αυτό γινόταν από όλες τις εισόδους μέχρι και την Ελευσίνα. Οι υπεύθυνοι δεν είναι αντίληψη κινδύνου, δεν είχαν αντίληψη της κατάστασης».

Λεκκας: «Δεν έφταιξε μόνο η Αττική Οδός»

Ο κ. Λέκκας επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον αριθμό της Αττικής Οδού, όμως δεν ήταν δυνατό. «Και από την απέναντι πλευρά, από την είσοδο, υπήρχε αθρόα προσέλευση οχημάτων για να πάνε σε ένα σημείο όπου ήταν αδύνατος ο απεγκλωβισμός, αδύνατη η έξοδος από την Αττική Οδό. Δεν έφταιξε μόνο η Αττική Οδός. Επιχειρησιακά δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την καταστροφή. Και η Αττικής Οδός και τα υπόλοιπα συστήματα» δήλωσε.

«Κάποια άσκηση για φυσική καταστροφή στην Αττική Οδό δεν έχει γίνει. Όταν γίνονται ασκήσεις, αυτές είναι επίδειξης και όχι ουσίας» τόνισε ο κ. Λέκκας

Λέκκας: Η Αττική Οδός είναι οδός εγκλωβισμού

«Η Αττική Οδός, αν και σύγχρονη, είναι πλέον η πιο επικίνδυνη οδός της χώρας, γιατί δεν υπάρχει διαφυγή. Κάθε πέντε χιλιόμετρα που είναι οι διαβάσεις και οι έξοδοι και οι είσοδοι δεν υπάρχει δυνατότητα να διαφύγει ο κόσμος. Θα έπρεπε μέσα στα 2 με 5 χιλιόμετρα να υπάρχουν διέξοδοι για τον κόσμο, δεν υπήρχαν. Αντί να είναι οδός διαφυγής, είναι οδός εγκλωβισμού. Ακόμα και αν καταστραφούν τα οχήματα δεν μπορούν οι οδηγοί και οι επιβάτες να διαφύγουν» κατέληξε.


Πηγή  www.enikos.gr/uncategorized/efthymis-lekkas-i-attiki-odos-einai-o-pio-epikindynos-dromos-tis-choras-eginan-egklimata/1746272/