Ευχαριστήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ''Ελπίς'' και ενημέρωση για το νέο κύμα που πλήττει την Στερεά Ελλαδα.  

2022-01-29
Πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Φάνης Σπανός ανάρτησε στα social την ακόλουθη δήλωση ευχαριστώντας τους εμπλεκομένους στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ''Ελπίς'' αλλά και ενημερώνοντας για την σημερινό νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Στερεά Ελλάδα  


'' Καλημέρα! Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά το καιρικό φαινόμενο "Ελπίς" και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χειριστές μηχανημάτων, τα επιτελικά μας στελέχη, τους Δήμους μας, τα Σώματα Ασφαλείας και όλους εκείνους, που πάλεψαν επί μέρες σε αντίξοες συνθήκες, για να είμαστε όλοι εμείς ασφαλείς! 

Επειδή όμως ξεκίνησε νέο κύμα κακοκαιρίας, συνεργαζόμαστε με τους χωρικούς Αντιπεριφερειαρχες, τις τεχνικές μας υπηρεσίες και την Πολιτική Προστασία, ώστε να παραμείνει ο μηχανισμός μας σε εγρήγορση.

 Η πρόβλεψη είναι για μέτριας έντασης φαινόμενα, όμως, για κάθε ενδεχόμενο προσέχουμε και είμαστε σε επιφυλακή.

 Αυτή την ώρα:

- Στην Ευρυτανία έχουμε έντονη χιονόπτωση. Δουλεύουν ήδη 18 εκχιονιστικά μηχανήματα και είναι απαραίτητο να φέρουν αλυσίδες όσα οχήματα κινούνται στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

- Στη Φωκίδα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά. Επιχειρούν ήδη 23 μηχανήματα, για να παραμείνει ανοικτό το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

- Στη Φθιώτιδα χιονίζει στα ορεινά (Παρνασσός, Οίτη, Τυμφρηστός) και επιχειρούν ήδη 40 περίπου μηχανήματα.

- Στην Βοιωτία χιονίζει στον Παρνασσό και βρέχει στις πεδινές περιοχές. Επιχειρούν ήδη 53 μηχανήματα.

- Στην Εύβοια, έχουμε τοπικά ελαφρές χιονοπτώσεις, που δεν δημιουργούν προβλήματα -μέχρι στιγμής- στην κυκλοφορία επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου. ''Πηγή  www.facebook.com/fanis.spanos