Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Εθελοντές και Φίλοι Αρκίτσας : Δράση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με πολλές παρουσίες - ΦΩΤΟ

2022-06-06

Δράση καθαρισμού στην Αρκίτσα του Δήμου Λοκρών είχαμε χθες 5/6/2022 στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο  Μακαριωτάτος Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργό Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδος με την ΝΔ κος Γιάννης Οικονόμου, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κκ Συμεών, ο Βουλευτής Φθιώτιδος με την ΝΔ κος Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Φθιώτιδος κος Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κος Φάνης Σπανός με τους Αντιπεριφερειάρχες Κώστα Αποστολόπουλο , Θανάση Καρακάντζα, Ηλία Σανιδά  και Ηλία  Κυρμανίδη, ο Δήμαρχος Λοκρών κος Θανάσης Ζεκεντές, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αρκίτσας κος Γεώργιος Ρουμπής καθώς και αυτοδιοικητικοί του Δήμου Λοκρών μαζί με  πλήθος εθελοντών και κόσμου.


Ο χαιρετισμός που απηύθυναν οι Εθελοντες και Φίλοι Αρκίτσας στον τηλεοπτικό σταθμό για την δράση του Δήμου Λοκρών στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Οι Εθελοντές και Φίλοι Αρκίτσας σας καλωσορίζουμε στην Αρκίτσα του Δήμου Λοκρών.

Σήμερα δεν συγκεντρωθήκαμε εδώ για να βγάλουμε λόγους.Μην κάνουμε λάθος.

Συγκεντρωθήκαμε για την επιτακτική ανάγκη να συν αντιληφθούμε ότι ,η ίδια η ζωή απειλείται και κινδυνεύει.

Ο εφιάλτης της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται εδώ. Τα καταστροφικά της σημάδια βρίσκονται εδώ και τα βιώνουμε όλοι μας.

Δασικές πυρκαγιές με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ακραία καιρικά φαινόμενα, απώλεια ανθρώπινης ζωής, νοικοκυριά ,επιχειρήσεις και περιουσίες να χάνονται.

Με αφορμή λοιπόν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ,που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, είναι και μία κατάλληλη ευκαιρία για όλους μας να προβληματιστούμε βαθιά. Να σκεφτούμε ο καθένας μας πώς μπορεί να προσφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η επικρατούσα άποψη ,ότι η ευθύνη της προστασίας του περιβάλλοντος βαρύνει μόνο τους ώμους των εκάστοτε εκλεγμένων κυβερνήσεων είναι εσφαλμένη.

Το ζήτημα αυτό μας αφορά όλους και δεν μπορεί να βρίσκεται έξω από αυτόν τον κοινό στόχο κανένας. Διότι το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής το εξέθρεψε η δραστηριότητα του ανθρώπινου παράγοντα. Επομένως εάν ενώσουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες μας ,όπως κάνουμε σήμερα εδώ, ενεργοί πολίτες, τοπικοί φορείς και Πολιτεία τότε μπορούμε να περιμένουμε,_ διορθώνοντας και ανατρέποντας τα κακώς κείμενα_, στο απώτερο μέλλον να μειωθούν οι αρνητικές, καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Τα τελευταία χρόνια με εντατικές προσπάθειες εδώ στην Αρκίτσα του Δήμου Λοκρών ,αυτό εμείς το κάνουμε πράξη, στοχεύοντας πάντα στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης, που είναι και το μόνο , σίγουρο όχημα, που μπορεί να μας οδηγήσει στο μέλλον και στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με κοπιαστικά αλλά σταθερά βήματα, καταφέραμε να ξεφύγουμε από τον εύκολο δρόμο της θεωρίας και να περάσουμε στον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο των πράξεων.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι. Έτσι πρέπει να αισθανόμαστε, που απλοί πολίτες από όλο το ηλικιακό φάσμα συμμετέχουν ,με μία καθαρή κατάθεση ψυχής. Με τα παιδιά του χωριού μας να συμμετέχουν ,που μαζί με αυτά μπορούμε να χαράξουμε έναν καινούργιο δρόμο, μία καινούργια ροτα, αυτή της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. Με την Κοινότητα του χωριού μας και τον πρόεδρό μας, που μας περιβάλλει με την εθελοντική συμμετοχή του και λειτουργεί ως γνήσιος εκφραστής της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τους συλλόγους του χωριού μας να συμμετέχουν με το πλούσιο πολιτιστικό τους έργο. Με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του χωριού μας να είναι παρών και τον πατέρα Λάμπρο ,ο οποίος ενισχύει την πίστη μας σε αυτό που κάνουμε, μας νουθετεί, και μας προτρέπει πάντα για το καλό. Με πρώτο τον δήμαρχο μας, να ηγείται τις περισσότερες φορές και να μας εμπνέει, καταφέραμε να μετουσιώσουμε την ενεργό συμμετοχή μας, την εθελοντική μας εργασία σε πολύτιμο κοινωνικό έργο.

Ο εθελοντισμός εκτός από στάση ζωής για πολλούς, είναι και το βασικό ,διαχρονικό κύτταρο της κοινωνίας από την αρχαιότητα έως σήμερα, που έρχεται να ανατρέψει την ιδιοτέλεια και τα προσωπικά συμφέροντα μέσα στις συλλογικές προσπάθειες.

Έτσι, με ομοιόμορφα κίνητρα μεταξύ μας ,πού είναι η βελτίωση της εικόνας του τόπου μας που τόσο πολύ αγαπάμε,_ εδώ αξίζει να πούμε ότι η Αρκίτσα αποτελεί τον ορισμό του τουριστικού προορισμού και αν κοιτάξουμε γύρω μας , εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί αυτό συμβαίνει_, με κίνητρο την διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης συνεχίζουμε ακούραστοι να υπηρετούμε τον στόχο που από την αρχή έχουμε θέσει.

Κλείνοντας, από την πλευρά των Φίλων και Εθελοντών Αρκίτσας θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας ,όλους εσάς που συνδιοργανώνεται και συμμετέχετε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε για την μεγάλη τιμή που μας κάνετε, να ενώσουμε την δική μας φωνή του πολίτη ,με την δική σας και να στείλουμε από κοινού το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ,από τη Μεγάλη Σουβάλα της Αρκίτσας του Δήμου Λοκρών.

_προστατεύουμε το περιβάλλον

_όχι στην πλαστική ρύπανση στο φυσικό και αστικό ιστό του τόπο μας

_στοχεύουμε να απαλλαχτούμε σύντομα από την ενέργεια που επιβαρύνει τον πλανήτη

_έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε τις επόμενες γενιές ένα ασφαλέστερο περιβάλλον με καθαρότητα.

Σας ευχαριστούμε!

Εθελοντές και Φίλοι Αρκίτσας