Επιδοτήσεις ρεύματος: Αυτά είναι τα νέα ποσά για τα τιμολόγια – Οι “κερδισμένοι” και οι “χαμένοι”

2022-07-25

Τα ποσά των επιδοτήσεων για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη Τύπου.

Advertisement"Για τον μήνα Αύγουστο η συνολική επιδότηση από την κυβέρνηση αγγίζει το 1.136 δισ. ευρώ, απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους τους οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες.

  • Επίσης απορροφούμε το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου.
  • Επίσης το 80 % της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 kw
  • Και το 82% -92% της αύξησης για τους αγρότες και τα αγροτικά τιμολόγια", τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Επιδοτήσεις: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά

Εν συνεχεία ο κ. Σκρεκας ανέφερε το πώς διαμορφώνονται τα ποσά των επιδοτήσεων για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος Αυγούστου ανά κατηγορία πολιτών.

"Συγκεκριμένα για όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337 ευρώ ανά ηλεκτρική μεγαβατώρα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Απορροφούμε έτσι το 90% της αύξησης με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15 λεπτών και 17 λεπτών", τόνισε.

"Για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου, η επιδότηση ανέρχεται στα 377 ευρώ ανά μεγαβατώρα ώστε να απορροφήσουμε έως και το 100% της αύξησης.

Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 15 kw, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, περίπτερα, ψιλικά , κομμωτήρια κλπ επιδοτούμε με 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και απορροφούμε έως και το 80% της ανατίμησης.

Για τους αγρότες και όλα τα τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα καλύπτοντας από το 82% έως και το 99% της αύξησης" περιέγραψε.


Πηγή    www.enikonomia.gr/my-money/epidotiseis-revmatos-afta-einai-ta-ne/395938/