Επίδομα ρεύματος: Tι ισχύει αν ο λογαριασμός δεν είναι στο όνομά σας και τι αν χρωστάτε χρήματα

2022-05-16

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει προσιτές τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές, διεμήνυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας - Τι ξεκαθάρισε για το επίδομα ρεύματος

Διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα ρεύματος έδωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ξεκαθαρίζοντας ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιστροφής χρημάτων σε ποσοστό έως και 60%.

Ο Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι η επιδότηση αφορά και όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της κυβέρνησης, τα χρήματα δίνονται προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να πληρώσουν με αυτά τα χρήματα που θα λάβουν.

Συμπλήρωσε, παράλληλα, πως δεν έχει σημασία σε ποιο όνομα είναι ο λογαριασμός του ρεύματος, αρκεί να δηλωθεί το ρολόι της παροχής στο Ε1 αλλά και στη σχετική πλατφόρμα, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως τα χρήματα της επιστροφής θα τα λάβουν και οι φοιτητές, εφόσον η φοιτητική τους στέγη αποτελεί την κύρια κατοικία τους.

Ερωτηθείς, τέλος, για την ρήτρα αναπροσαρμογής, σημείωσε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στην ουσία, και αναστέλλουν και καταργούν την ρήτρα αναπροσαρμογής - καθώς επιβάλλεται διπλό πλαφόν τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική τιμή.


Πηγή    www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/385438/epidoma-reymatos-ti-isxyei-an-o-logariasmos-den-einai-sto-onoma-sas-kai-ti-an-xrostate-xrimata