ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή, πρέπει να διαγράψετε αυτό το e-mail – Πρόκειται για απάτη

2022-04-11

Την προσοχή των πολιτών για απάτη μέσω e-mail, εφιστά η Ελληνική Αστυνομία. Οι δράστες προσπαθούν να παραπλανήσουν ανυποψίαστους πολίτες, στέλνοντάς τους μία επιστολή που δήθεν προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία και καλώντας τους να συμπληρώσουν προσωπικά τους στοιχεία για "ασφαλή επαλήθευση" εντός των επόμενων 72 ωρών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι παραλήπτες "ελέγχονται" ακόμη και για περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας. Οι δράστες προειδοποιούν τους παραλήπτες ότι ενδέχεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους, εάν δεν συμπληρώσουν τα στοιχεία αυτά εντός της αναγραφόμενης "προθεσμίας".

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι αυτό το μήνυμα είναι "καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό" και καλεί τους πολίτες που το παραλαμβάνουν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία τους να το διαγράφουν και "να μην ανοίγουν" τα συνημμένα αρχεία, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος για προσβολή από κακόβουλο λογισμικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο - μήνυμα, που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν - παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.