Εκλογές 2023: Πότε θα γίνει η προκήρυξή τους – Οι ημερομηνίες ορόσημα των επόμενων εβδομάδων

2023-02-28

Πυκνές θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία των εκλογών για τις 9 Απριλίου.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, παρουσιάστηκαν οι ημερομηνίες ορόσημα των επόμενων ημερών.

Την ερχόμενη Παρασκευή 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Από το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, θα μάθουμε μόνο το ύψος της 3ης κατά σειρά αύξησης του κατώτατου μισθού και όχι την ημερομηνία των εκλογών.

Όπως μεταδόθηκε στο ρεπορτάζ, την Πέμπτη 9 Μαρτίου φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προκηρύξει τις εκλογές. Το πώς θα γίνει η ανακοίνωση φαίνεται πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Μπορεί να συμβεί είτε μέσω τηλεοπτικού μηνύματος είτε μέσω μίας πανηγυρικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που δεν αποκλείουν οι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Επόμενη ημερομηνία ορόσημο, είναι η 10η Μαρτίου όταν και θα διαλυθεί η Βουλή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στην Πειραιώς θα υπάρξει μία πανηγυρική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής επιτροπής.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουν οι περιοδείες του Πρωθυπουργού σε όλη την χώρα.