Δημοτικές Εκλογές 2019: Ο Δήμος Λοκρών οι Υποψήφιοι και οι Λαγοί...

2018-11-22

Έναρξη προεκλογικών συζητήσεων - ζυμώσεων φαίνεται να ξεκινά στον Δήμο Λοκρών με φαβορίαουτσάιντερ, αλλά και λαγούς να πλαισιώνουν το μέχρι στιγμής εκλογικό κάδρο. Η αλήθεια είναι ότι οι διάφορες κινήσεις έχουν αρχίσει να ανακινούν τις διαδικασίες με μυστικότητα ή με προβολή ανάλογα την περίπτωση που τους συνέφερε εδώ και αρκετούς μήνες. 

Τα ερωτήματα που γεννούνται πολλά. Ποιοι τελικά θα είναι οι υποψήφιοι συνδυασμοί  ; Θα αντέξουν στον εκλογικό χρόνο μέχρι την κατάθεση  ψηφοδελτίου; Θα καταφέρουν να μαζέψουν των απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων; Είναι όλοι πραγματικά ενδιαφερόμενοι ή  μήπως κάποιοι  είναι αυτό που ονομάζει ο λαός μας ''λαγοί'';  

Προσπαθώντας να δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα καλό θα ήταν να δούμε την κατάσταση όπως αυτή έχει εώς και σήμερα. Ο Δήμος Λοκρών μετά την τελευταία του εκλογική διαδικασία έχει εκλεγμένο Δήμαρχο των κ Νίκο Λιόλιο και διοικείται από ένα Δημοτικό συμβούλιο 27 εδρών.  Απο αυτές  16 έδρες κατέχει η πλευρά του νυν Δημάρχου , 7 έδρες κατέχει η πλευρά του κ Αγγελούση  , 3 έδρες κατέχει ο κ Σκαμπερδόπουλος   και 1 έδρα ο κ Ρούσσης.  Ενδιαφέρονται όμως να θέσουν ξανά υποψηφιότητα όλες οι ήδη εκλεγμένες παρατάξεις; 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν πλέων αρχίσει να διαρρέουν τα πράγματα από τις ήδη εκλεγμένες παρατάξεις  έχουν ως εξής: 

Ο Δήμος ( παλιοί υποψήφιοι Δήμαρχοι) 

Νίκος Λιόλιος : Η υποψηφιότητα του κ Λιόλιου θεωρείται δεδομένη με τον νυν Δήμαρχο να είναι σε διαπραγματεύσεις με ένα σημαντικό αριθμό συμβούλων που φαίνεται να έχει απομακρυνθεί απο δίπλα του το τελευταίο διάστημα. Αυτό και η χρονική φθορά είναι τα κυριότερα πράγματα που φαίνεται να απασχολούν των κ Λιόλιο που για μια ακόμη φορά δηλώνει παρών.

Κων/νος Αγγελούσης: Κύκλοι αναφέρουν ότι ο κος Αγγελούσης δεν θα ήθελε να διεκδικήσει εκ νέου τον Δημαρχιακό θώκο. Ποιος θα είναι όμως ο επόμενος ο οποίος θα ηγηθεί της συγκεκριμένης παράταξης;  Κάποιο κάνουν λόγο ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Λοκρών προσπαθεί να δώσει το ''δαχτυλίδι''  και κάποιο άλλοι κάνουν λόγο για Δημοκρατική ανάδειξη του επόμενου αρχηγού μέσω συγκέντρωσης των ενδιαφερομένων που θα λάβει χώρα σύντομα . Πάντως και σε αυτή την περίπτωση όπως και στην περίπτωση του κ Λιόλιου ο κος Αγγελούσης φαίνεται να αντιμετωπίζει διάσπαση στο εσωτερικό της παραταξής του.

 Γιώργος Σκαμπερδόπουλος : Ο κος Σκαμπερδόπουλος μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επιθυμεί μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε οτι ο κος Σκαμπερδόπουλος  έχει διατελέσει Δήμαρχος Αταλάντης και ίσως  κάπου εδώ να θέλει να τελειώσει και αυτός την Αυτοδιοικητική του καριέρα. 

Γεώργιος Ρουσσης: Εδώ τα πράγματα είναι ποιο βατά κάνοντας λόγο ότι στην περίπτωση που ο κος Ρούσσης δεν θελήση να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές θα τον διαδεχθεί κάποιος-α από τον χώρο του Κόμματος . Πάντως σύμφωνα με δημοσιεύματα η Λαϊκή συσπείρωση κάνει άνοιγμα σε αντιμνημονιακούς   πολίτες  ώστε να εμπλουτίσει τον επικείμενο συνδυασμό.

Οι υποψήφιοι (νέοι υποψήφιοι Δήμαρχοι)

Ο πρώην Δήμαρχος: Πάρα πολλές ήταν οι φωνές πολιτών που παρότρυναν  πρώην Δήμαρχο  να θέσει υποψηφιότητα στον Δήμο Λοκρών. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο πρώην Δήμαρχος κρατάει μέχρι στιγμής τα χαρτιά του κλειστά κάνοντας ένα κύκλο επαφών σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο ωστε να δει που ακριβώς βρίσκεται ο Δήμος Λοκρών και να αποφασίσει για τις ενέργειές του. 

Ο εκλεγμένος σύμβουλος : Εκλεγμένος σύμβουλος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με χρόνια παρουσία στα κομματικά αλλά και αυτοδιοικητικά δρώμενα είναι ο εκλεγμένος σύμβουλος που αναφερόμαστε. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι διαθέσιμος να ηγηθεί ενός ενωτικού συνδυασμού ο οποίος θα προκύψει μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες απο το επίπεδο του αρχηγού εως  το επίπεδο των συμβούλων.   

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Αταλάντης: Ο πρώην Αντιδήμαρχος στηριζόμενος από την ΚΙΝΑΛ φέρεται να έχει ξεκινήσει ένα κύκλο επαφών στην περιοχή του Δήμου Λοκρών με στελέχη κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, κάποιων υποψηφίων του συνδυασμού Σκαμπερδόπουλου αλλά και κάποιων διαφωνούντων της πολιτικής Λιόλιου. 

Οι Λαγοί...

 Όπως αναφέραμε στην αρχή του άρθρου μας ένα απ τα βασικά ερωτήματα που   μας δημιουργείτε  όταν ακούμε ονόματα διαφόρων ''αγνώστων'' η κάποιων ''εξαφανισμένων''. Είναι  το εάν  οι συγκεκριμένοι είναι πραγματικά ενδιαφερόμενοι ή μήπως κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως να δημιουργήσουν προβλήματα και καταστάσεις προς ίδιο συμφέρων. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη κατηγορία συνήθως εμφανίζεται στα χωριά του Δήμου Λοκρών μόνο κατά την περίοδο των εκλογών και της ελαιοκομικής περιόδου .   Όπως όλοι θυμόμαστε πολλές είναι οι περιπτώσεις κατά το άμεσο παρελθών ανθρώπων οι οποίοι εμφανίστηκαν απ το πουθενά  με ειδικότερη κατηγορία αυτή των ''διασπαστών''.  Μέχρι στιγμής δεν θα αναφέρουμε κάτι ποιο συγκεκριμένο αλλά  υποσχόμαστε να επανέλθουμε σύντομα. 


  

 Για το ἐν Λοκροῖς

            Σ   Μ