Δήμος Λοκρών: "Σφαγή" για τα Σφαγεία Μαλεσίνας

2023-02-23

Την 5η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών είχαμε χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 . Όπως είχαμε αναρτήσει και μέσω των σελίδων μας, βάση της επίσημης σελίδας του Δήμου Λοκρών τα θέματα ήταν 27. 

Δυστυχώς όμως κατά την συζήτηση του 4ου θέματος "Υποβολή αιτήματος του Δήμου Λοκρών προς το Δασαρχείο Αταλάντης για την εκ νέου παραχώρηση χώρου και κτιριακών εγκαταστάσεων, στην θέση «Αγριλίζες» της Δ.Ε. Μαλεσίνης", εισηγητής του οποίου ήταν ο Δήμαρχος κος Αθανάσιος Ζεκεντές και μετά από την αρνητική τοποθέτηση αρκετών Δημοτικών Συμβούλων καθώς και του Προέδρου ΔΔ Μαλεσίνας ο κος Ζεκεντές αποφάσισε να αποσύρει το θέμα.

Πληροφορίες όμως που φτάνουν σε εμάς , αναφέρουν ότι ο χρόνος που το θέμα ήταν υπό διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών είχε ξεπεράσει την 1,5 ώρα και μετά την αρνητική τοποθέτηση των Δημοτικών Συμβούλων ο κος Ζεκεντές αποφάσισε να το αποσύρει . Τι ήταν αυτό όμως που έκανε τον Δήμαρχο Λοκρών να πάρει αυτή την απόφαση η οποία μάλιστα ενδέχεται να μην είναι και απόλυτος σύννομη ?

Πρωφανός και η καταψήφιση του θέματος από την πλειοψηφία του σώματος θα απαντήσουμε αλλά ας δούμε τι τελικά έχει συμβεί στην συγκεκριμένη περίπτωση

Ας Θυμηθούνε οι παλιοί και ας μάθουν οι νεότεροι...

Μια φορά και έναν καιρό, στο κοντινό όμως παρελθών, τότε που ο ενιαίος Δήμος Λοκρών και τα σημερινά Δημοτικά Διαμερίσματα αποτελούσαν ξεχωριστούς Δήμους, ο κάθε Δήμαρχος όχι μόνο γνώριζε τα προβλήματα του Δήμου του, αλλά προσπαθούσε να δημιουργήσει  και έργο!!!

Βλέπετε τότε η εικόνα για τον κάθε Δήμο ξεχωριστά ήταν «απόλυτη» στον κόσμο και δεν μπορούσε κανείς εύκολα να ξεγελάσει τους δημότες όπως στις μέρες μας, που όλοι οι κάτοικοι πιστεύουν ότι τα έργα έχουν γίνει σε διαφορετικό Δημοτικό Διαμέρισμα από το δικό τους, με σκοπό να επικρατεί παραπληροφόρηση και τεχνητή διαστρέβλωση της αλήθειας με στόχο την κάλυψη της ανεπάρκειας και του χάους!!!

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το έργο πραγματοποιήθηκε επί Δημαρχίας του αειμνήστου Λουκά Καρανίντζου. Ο τότε Δήμαρχος Μαλεσίνας, αείμνηστος Λουκάς Καραμίντζος, μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς έλαβε παραχωρητήριο από το Δασαρχείο για έκταση στην περιοχή «Αγριλίζες» του παλιού Δήμου Μαλεσίνης με σκοπό την δημιουργία Σφαγείων. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων ο Δήμος Μαλεσίνης δανειοδοτήθηκε.

Οι εποχές άλλαξαν οι μετά τον αείμνηστο Δήμαρχο Λουκά Καραμίντζο Δήμαρχοι Μαλεσίνας κος Δούρος Κωνσταντίνος και κος Μιχαήλ Φουρλεμάδης προσπάθησαν ώστε τα σφαγεία Μαλεσίνας να τεθούν σε λειτουργία αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν λόγο κάποιων ελλείψεων.

Μετά την ενοποίηση των Δημοτικών Διαμερισμάτων και την δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου με Δήμαρχο Λοκρών τον κο Νικόλαο Λιόλιο ο ενιαίος Δήμος ξανα προσπάθησε για την λειτουργία των σφαγείων αλλά και πάλι το εγχείρημα δεν κατέστει εφικτό.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών το 4ο θέμα για το οποίο και γίνεται ο λόγος σήμερα, είναι για μια ακόμα φορά ο χώρος των σφαγείων Μαλεσίνας αλλά δυστυχώς αυτή την φορά δεν πραγματοποιείτε για την εξεύρεση δυνατής λύσης ώστε να λειτουργήσουν ως χώρος σφαγείων αλλά η εκ νέου παραχώρηση από το Δασαρχείο Αταλάντης με λίγα λόγια η αλλαγή χρήσης του συγκεκριμένου χώρου, σε χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς .

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και φτάνοντας στο 4ο θέμα τον λόγο πήραν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι ανήκουν σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις όπως:

ο Αρχηγός της μείζων Αντιπολίτευσης κος Νικός Λιόλιος,

ο Αρχηγός της ελάσσων αντιπολίτευσης κος Θωμάς Καρατράντος,

ο κος Ιωάννης Μπονόβας από το ΔΔ Μαλεσίνης της παράταξης του νυν Δημάρχου,

ο κος Γεώργιος Γουρνάς από το ΔΔ Μαλεσίνης από την παράταξη του κου Λιόλιου,

ο κος Σούλιας Κων/νος από το ΔΔ Δαφνουσίων ο οποίος κατ ουσία είναι ο αρχηγός της παράταξης που συνδιοικεί με τον νυν Δήμαρχο,

η κα Μάιτα Γιαννοπούλου από το ΔΔ Αταλάντης η οποία έχει ανεξαρτητοποιηθεί και ηγείται νέου εκλογικού συνδυασμού στον Δήμο Λοκρών,

καθώς και ο Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος Μαλεσίνας κος Κων/νος Μάρκου

όπου όλοι τους αποφάνθηκαν αρνητικά επί της προτάσεως του Δημάρχου για αλλαγή χρήσης του χώρου και μετατροπή του σε χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Μετά από αυτό και ο Δήμαρχος Λοκρών κος Θανάσης Ζεκεντές απέσυρε το θέμα, ενώ μια μεγάλη μερίδα Δημοτικών Συμβούλων αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για φωνές, οι οποίες ακούστηκαν να λένε ότι αφού δεν ψηφίστηκε το θέμα θα φροντίσουν να αφήσουν ελεύθερα τα ζώα στην Μαλεσίνα ώστε να δημιουργηθεί χάος!!! 

Η σελίδες μας στο παρελθόν είχαν ασχοληθεί με το κολαστήριο των ψυχών στην Μαλεσίνα  αλλά δυστυχώς δεν είχε γίνει τίποτα.. Βλέπετε η τακτική του κουκουλώματος και της συγκάλυψης ισχύει και σε αυτή την περίπτωση....  

Τέλος πρέπει να θυμίσουμε στο αναγνωστικό μας κοινό ότι δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών κου Χρήστου Σταϊκούρα   ο Δήμος Λοκρών έχει ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος Φιλόδημος 2 για " Κατασκευή, εγκατάσταση και εξοπλισμός καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προϋπολογισμού 372.000 ευρώ." οπότε και δεν κατανοούμε την αδιαλλαξία των διοικούντων στην αλλαγή χρήσης αντί για την εξεύρεση πόρων  για την λειτουργία σφαγείων που θα είναι και τα μοναδικά στον Δήμο μας.

Όπως και να έχει περιμένουμε την ανάρτηση του υλικού από το βίντεο της επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών οπότε  και θα ξαναεπανέλθουμε σύντομα...


Η συντακτική Ομάδα του 👀 ἐν Λοκροῖς