Δήμος Λοκρών: Ρύπανσης και υποβίβαση του παράκτιου οικοσυστήματος με επιπτώσεις στη θαλάσσια αναψυχή, τον τουρισμό και πιθανόν στην ανθρώπινη υγεία! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

2022-05-25

Για μια απερίγραπτη εικόνα έντονου ευτροφισμού, αποτέλεσμα ρύπανσης και υποβίβασης του παράκτιου οικοσυστήματος με επιπτώσεις στη θαλάσσια αναψυχή, τον τουρισμό και πιθανόν στην ανθρώπινη υγεία κάνει λόγο με ανάρτησή του στην σελίδα του  στα social ο  <<  Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αγ.Ιωάννη Θεολόγου-ΟΣΜΑΕΣ Δήμου Λοκρών >>.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση του Συλλόγου η οποία απευθύνεται προς όλες τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Λοκ΄ρ΄ών καθώς και φωτογραφικό υλικό από την ανάρτηση: 

 Προς:

 1. κ. Ζεκεντέ Δήμαρχο Λοκρών

2. κ.Λιόλιο, επικεφαλής αντιπολίτευσης

3. κ.κ.Σούλια και Καρατράντο

επικεφαλής συνδυασμών

4. Δνση Περιβάλλοντος Αποκ. Δ/σης

Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας

5. Δνση Περιβ/ντος Περιφ.Στ.Ελλάδας

Θέμα: Ευτροφισμός στη θάλασσα του Θεολόγου.

Σχετικά: Φωτογραφίες παραλίας Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, παραλίας

Βουγιουκλάκη, παραλίας Διαμαντοπούλου και παραλίας

Κερατόπυργου.

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι,

Χθες Τετάρτη 18-5-2022 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας αντίκρυσαν στη θάλασσα της παραλίας του Θεολόγου μια αποκρουστική και απερίγραπτη εικόνα έντονου ευτροφισμού, αποτέλεσμα ρύπανσης και υποβίβασης του παράκτιου οικοσυστήματος με επιπτώσεις στη θαλάσσια αναψυχή, τον τουρισμό και πιθανόν στην ανθρώπινη υγεία!

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τις παραλίες του ΒΑ τόξου του κόλπου του Θεολόγου παραλία Βουγιουκλάκη, παραλία Διαμαντοπούλου και παραλία Κερατόπυργου όπου και σε αυτές το φαινόμενο ευτροφισμού είναι έντονο όπως θα διαπιστώσετε στις σχετικές φωτογραφίες!

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας για τις άμεσες ενέργειές σας για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή εν όψει της τουριστικής και παραθεριστικής θερινής περιόδου.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ