Δήμος Λοκρών: Ημερίδα με θέμα την Παιδική Παχυσαρκία

2019-03-14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λοκρών Νικόλαος Λιόλιος, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου Μαρτίνου, τη σχολική κοινότητα και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας καθώς και το ενδοκρινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Π. & Α. Κυριακού", διοργάνωσε ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία.
Η εκδήλωση όπου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου - Λυκείου στο Μαρτίνο την Τετάρτη 13/3/2019 και ώρα 12:00 π.μ, είχε ως στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Προλόγισε της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας παιδικής & εφηβικής παχυσαρκίας κύριος Στέφανος Μιχαλάκος, και ομιλήτρια ήταν η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Παίδων <Π. & Α. Κυριακού > κα Βλαχοπαπαδοπούλου Ελπίδα.
Η παιδική παχυσαρκία είναι από τα συχνότερα προβλήματα υγείας στην παιδική ηλικία, όπου επηρεάζει την υγεία και στην ενήλικη ζωή. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο καθώς ολοένα και περισσότερο παίρνει σημαντικές διαστάσεις. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς προωθούν την ενημέρωση και την πρόληψη για φλέγοντα θέματα υγείας.
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που απορρέει έπειτα από έμπνευση και πρόταση του κου Δαλάκα Κων/νου υπαλλήλου του νοσοκομείο παίδων <Π. & Α. Κυριακού> και δημότη Μαρτίνου, σε συνεργασία με τον κο Κούρο Ιωάννη Αντιδήμαρχο Μαρτίνου που διοργάνωσε και συντόνισε την εκδήλωση και τον κο Μιχαλάκο Στέφανο Πρόεδρο της Εταιρείας Παιδικής & Εφηβικής Παχυσαρκίας που ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρόσκληση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ