Δήμος Λοκρών: Αποσύνθεση στο "Βασίλειο της Δανιμαρκίας" vol2

2022-04-28

Όπως είχαμε υποσχεθεί από το πρωί με post στην σελίδα μας στο facebook στους φίλους αναγνώστες και σε συνέχεια του οδοιπορικού που έχει ξεκινήσει η ομάδα του ἐν Λοκροῖς σε ολόκληρο τον Δήμο Λοκρών η μέρα σήμερα θα περιλάβανε στοιχεία για τον Βιολογικό καθαρισμό Μαλεσίνας.

Ένα Βιολογικό καθαρισμό που όχι μόνο πρωτοπορούσε κατά την δημιουργία του έναντι πολλών μεγάλων πόλεων αλλά και που αποτελούσε ένα πραγματικό θαύμα της τεχνολογίας. Να θυμίσουμε ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός Μαλεσίνας εκτός της πόλης της Μαλεσίνας εξυπηρετούσε και όλους τους πρώην όμορους Δήμους πριν την συνένωση σε Δήμο Λοκρών μέσο βυτιοφόρων .

Για το τι επικρατεί σήμερα απλά θα σας παραθέσουμε φωτογραφικό υλικό και θα σας πούμε ότι πλέων λειτουργεί άνευ Δημοτικού υπαλλήλου μιας και ο υπεύθυνος λειτουργίας του έχει μετατεθεί σε θέση χείριστού γερανού!!!

Τώρα το πώς και αν λειτουργεί, τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς...


Κατά την διάρκεια όμως της δρομολογημένης «βόλτας» μας για την λήψη φωτογραφιών όπως σας είχαμε υποσχεθεί μας δημιουργήθηκε η απορία στο να δούμε και τα υπόλοιπα κτίσματα του πρώην Δήμου Μαλεσίνας .

Έτσι ξεκινήσαμε από το πρώην σφαγείο Μαλεσίνας το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ και χρησιμοποιούταν ως αποθηκευτικός χώρος και εκεί διαπιστώσαμε ότι έχει μετατραπεί σε κυνοκομείο... Τώρα αν ρωτήσετε για το αν διαθέτει άδεια θα σας πούμε ότι δεν γνωρίζουμε αλλά πολύ απλά δεν πιστεύουμε ότι θα δινόταν άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να στεγαστούν αδέσποτα υπό τέτοιες συνθήκες...


Εν συνεχεία διαπιστώσαμε ότι στον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου Μαλεσίνας ο οποίος εξ όσων γνωρίζαμε είχε καταργηθεί αλλά παρέμενε η ταμπέλα είχαν ριφθεί σκουπίδια και δεν έφτανε αυτό στον χώρο υπήρχε και φωτιά... Ελπίζουμε και εδώ να επιληφθεί του θέματος κάποια αρμόδια υπηρεσία γιατί είναι κρίμα το 2022 να γίνεται καύση σκουπιδιών και να εισπνέει ο κόσμος διοξίνες !


Για το τέλος αφήσαμε τον χώρο του πολυιατρείου Μαλεσίνας. Ένα έργο μείζονος σημασίας για την ευρύτερη περιοχή το οποίος δεν λειτούργησε ποτέ και συνεχίζει να ρημάζει από την αδιαφορία των υπευθύνων... Δεν ξέρουμε αν μπορεί ο Δήμος να κάνει κάτι στον κτιριακό χώρο αλλά τουλάχιστον ας το ασφαλίσει κάποιος γιατί διακρίνουμε την πόρτα στην τέταρτη φωτογραφία ανοιχτή  και  ας κοπούν τα χορτάρια γιατί έρχεται καλοκαίρι και εγκυμονείτε κίνδυνος πυρκαγιάς.


Οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας ανάμεικτα... 


Αν κατά την διάρκεια περίπου μιας ώρας εμείς εντοπίσαμε τόσα πράγματα,  εκείνοι που δήλωναν δια του βήματος ότι ήρθαν να υπηρετήσουν τον τόπο μας πως είναι δυνατόν να μην τα βλέπουν και να κωφεύουν επιμελώς ? 

Πως είναι δυνατόν να ξεχνούν τόσο εύκολα τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις αλλά και να συμβάλουν στην διατήρηση της ανυπαρξίας που αυτοβούλως ήρθαν να εξαλείψουν ?

Πώς στην τελική  με τις πράξεις και τα έργα τους γίνονται μη ικανοί των περιστάσεων?

Όπως και να έχει εμείς από εδώ δεν καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις παρά να αναδείξουμε τα γεγονότα και ο καθείς να βγάλει τα συμπεράσματά του γιατί όπως αναφέρει και ο Αβραάμ Λίνκολν <<Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ' του εξουσία >>

Και επειδή γνωρίζουμε πολλά... και δεν μας σκιάζουν οι φοβέρες συνεχίζουμε γιατί πολύ απλά η περίοδος χάριτος και προσαρμογής έληξε!!!  Η συντακτική Ομάδα του  ἐν Λοκροῖς  αφιερώνει το παραπάνω άρθρο της στον "πολύ εκδικητικό" κατά δήλωσή του , αλλά ανύπαρκτο  για εμάς Αυτοδιοικητικό  ο οποίος απείλησε μέλος της ομάδας μας, μπροστά στην οικογένειά του την βραδιά της 25/4/2022 στις Λιβανάτες Φθιώτιδος.