Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Δήμος Λοκρών: Αντιθέσεις στο "Βασίλειο της Δανιμαρκίας" ( ΔΔ Δαφνουσίων - Λιβανάτες Ι) vol.6

2022-05-16

Εβδομάδα αφιερωμένη στο ΔΔ Δαφνουσίων με την συντακτική μας ομάδα να συνεχίζει την περιήγηση εις το «Βασίλειο της Δανιμαρκίας» όπως συνηθίζουμε και ονομάζουμε τον Δήμο Λοκρών, με στάση αυτή την φορά  την γραφική κωμόπολη των Λιβανατών του ΔΔ Δαφνουσίων.

Να θυμίζουμε στους φίλους αναγνώστες ότι το ΔΔ Δαφνουσίων αποτελείτε από τις τοπικές Κοινότητες Λιβανατών , Αρκίτσας και Γουλεμίου και αποτελεί πνεύμονα για την γεωργική αλλά και τουριστική οικονομία του Δήμου Λοκρών.

Όπως και είχαμε προϊδεάσει από την προηγούμενη εβδομάδα στην σελίδα του ἐν Λοκροῖς στο facebook με ανάρτηση φωτογραφιών,  η παραλία των Λιβανατών βρίσκεται όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες σε ένα πολύ ικανοποιητικό - νοικοκυρεμένο επίπεδο. Καταστηματάρχες , Δήμος , Τοπική Κοινότητα  αλλά και ο άτυπος "Πρόεδρος παραλίας" όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι έχουν δημιουργήσει εδώ και 2,5 χρόνια την διαφορά σε σχέση με το παρελθόν δίνοντας μια εικόνα αίγλης στην τοπική παραλία την οποία και θα ζήλευαν πολλά από τα ΔΔ του Δήμου Λοκρών !

Μετά από το περιστατικό με την εμφάνιση φιδιού στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λιβανατών η συντακτική μας ομάδα επισκέφτηκε το σημείο αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματα παραμένουν ακριβώς τα ίδια με πριν. Τα χορτάρια πέριξ παραμένουν ακόμη άκοπα με αποτέλεσμα να εγκυμονείτε ακόμη ο κίνδυνος να εμφανισθεί και νέος «Επισκέπτης»... 

Οι υπόλοιποι κοινόχρηστοι κοινοτικοί χώροι της τοπικής κοινότητας παρουσίαζαν τάξη με μοναδικό ίσως θέμα τα χορτάρια αλλά γενικά η εικόνα των Λιβανατών προδιαθέτει σε μια αρκετά καλού επιπέδου προσπάθεια με την μεγαλύτερη αντίθεση να υπάρχει στην Κεντρική πλατεία της πόλης και δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Και σε αυτή την περίπτωση θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους σχετικά με την επικινδυνότητα του σημείου προσθέτοντας ότι κάτω από το συγκεκριμένο μπαλκόνι που τελεί υπό καρτερεύσει και επειδή είναι ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού έχει σταθεί και στέκεται πολύς κόσμος...

Τώρα το ποιος θα είναι ο ατυχής αυτό είναι άλλο θέμα και το απευχόμαστε ολόψυχα... Όπως και να έχει είναι κρίμα να συμβεί κάποιο δυσάρεστο ατύχημα όπως στην περίπτωση του θανάσιμου τραυματισμού του φοιτητή στην Λάρισα και για τον λόγο αυτό κρίνουμε ότι πρέπει να δρομολογηθεί από της αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα!

Αφού ευχαριστήσουμε όλους εσάς τους φίλους αναγνώστες που καθημερινά περιλαμβάνεται  τις πληροφορίες από τις σελίδες του   www.enlokrois.gr/  στον χρόνο σας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε και  κάποιους "περίεργους επισκέπτες - παπαγαλάκια " ότι << η αλήθεια, όπως και το φως, τυφλώνει... >> 

Το οδοιπορικό μας στο "Βασίλειο της Δανιμαρκίας" συνεχίζεται από το ΔΔ Δαφνουσίων με το δεύτερο μέρος από την κωμόπολη των Λιβανατών και το ΔΔ Αρκίτσας.

 Εσείς απλά μείνετε συντονισμένοι...


Η  συντακτική Ομάδα του enlokrois.gr