Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι στηρίζουν τους εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ που απολύονται

2022-02-05

Μεγαλώνει κάθε μέρα ο αριθμός των Φοιτητικών Συλλόγων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ 


Κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης των φοιτητών, μετά την επίσπευση των διαδικασιών από την κυβέρνηση για τους διαγωνισμούς πώλησης ή εκμίσθωσης των εγκαταστάσεων, την στιγμή που απολύονται 1.080 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Μέχρι τώρα απόφαση έχουν πάρει οι παρακάτω Φοιτητικοί Σύλλογοι:

Από Αθήνα: Φυσικού, Μαθηματικού, Πληροφορικής, Γεωλογικού, Βιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Παιδαγωγικού, Φιλοσοφικής, ΤΕΑΠΗ, Σλαβικών Σπουδών, Νομικής, ΕΜΜΕ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων και Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, Σ.Ο ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Από Θεσσαλονίκη: Ιατρικής, ΗΜΜΥ, ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής και Πολιτικού ΑΠΘ.

Από Κρήτη: ΗΜΜΥ, Αρχιτεκτονικής, Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης και ΕΛΜΕΠΑ Χανίων.

Οι έκτακτες συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων συνεχίζονται για το συγκεκριμένο θέμα συνεχίζονται! Στη συνέχεια θα δημοσιευτούν και οι αποφάσεις από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Στην απόφαση τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν:

" ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι το τέλος Φλεβάρη, για να μπορέσει να παραδώσει την επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους σε ιδιώτες επιχειρηματίες!! Μάλιστα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ενημέρωσαν τους εργαζόμενους που διαμένουν στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ, ότι μαζί με τις δουλειές τους, πρέπει να αφήσουν και τα σπίτια τους, πετώντας τους ουσιαστικά στο δρόμο! Τάζουν ταυτόχρονα λίγα ψίχουλα για αποζημιώσεις, κοινωφελή προγράμματα εργασίας, ακόμη και για εργαζόμενους άνω των 60 χρόνων που δουλεύουν μια ζωή στα κάτεργα της ΛΑΡΚΟ! Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τη διαχρονική απαξίωση, εγκατάλειψη και υπερχρέωση της ΛΑΡΚΟ, παρά τη στρατηγική σημασία της για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας είναι τεράστιες.

Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος, μαζί με δεκάδες άλλους Συλλόγους και εργατικά σωματεία, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους, για τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, την απόδοση των δεδουλευμένων τους από την εταιρεία.

Στηρίζουμε κάθε αγωνιστική απόφαση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ!!" 


Πηγή   www.alfavita.gr/koinonia/369930_dekades-foititikoi-syllogoi-stirizoyn-toys-ergazomenoys-sti-larko-poy-apolyontai