ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Το σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει η πολιτική ηγεσία κλείνει τη ΛΑΡΚΟ...

2018-12-17

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Λάρυμνα 14-12-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι ,
Η παράταξή μας τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ανακοινώσεις που έχει βγάλει μέχρι σήμερα , μιλούσε πάντα για την ανικανότητα της κυβερνητικής πολιτικής και τους λανθασμένους χειρισμούς που ακολουθούσε η Διοίκηση για τον σχεδιασμό και τη διάσωση της εταιρίας.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το διοικητικό σχήμα της εταιρίας έχει αλλάξει στη μέση της θητείας , τοποθετώντας και Αντιπρόεδρο στην εταιρία...δίνοντας δηλαδή επιπλέον ένα μισθό και θεατής να είναι η κυβέρνηση , που βρίσκει εύκολα σχέδια , για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα την εταιρία.Τα μεγάλα λόγια των κυβερνώντων τελείωσαν , οι μάσκες έπεσαν , οδηγούν την εταιρία με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.


Οι μέσες λύσεις που βρίσκουν μέχρι να πάνε σε εθνικές εκλογές , δεν δίνουν ζωή στην εταιρία , απλά κουκουλώνουν τα προβλήματα για να τα βρει ο επόμενος.


Όταν η παράταξη της ΔΑΚΕ φώναζε ότι η συμφωνία με τη ΔΕΗ δεν θα έχει αποτελέσματα γιατί η εταιρία δεν είχε ταμείο , η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καυχιόταν ότι έκανε το μεγαλύτερο έργο στη ΛΑΡΚΟ.Σήμερα στο δια ταύτα , αναφέρουμε τα προβλήματα ένα - ένα.Δεν θα πούμε ότι δικαιωνόμαστε σαν παράταξη αλλά επειδή βλέπαμε τα προβλήματα που έρχονταν , είχαμε πάντα τις ανησυχίες μας και αυτό λέγαμε στους συναδέλφους μας.Πρωτεργάτης στο κατάντημα αυτό είναι η Διοίκηση της εταιρίας που δεν έχει πάρει μέτρα για τα μεταλλεία, για το εργοστάσιο και οπουδήποτε αλλού υπάρχει χώρος και αντικείμενο εργασίας που λέγεται ΛΑΡΚΟ .Οι παραιτήσεις στελεχών πάνε κι έρχονται.Η παραγωγή πάει από το κακό στο χειρότερο.Συνεχείς ζημιές και η Διοίκηση κοιτάει σαν απλός θεατής . Αντί να πάρει μέτρα γι αυτούς που έφτασαν την εταιρία σ΄ αυτό το σημείο , αντίθετα , επικροτεί με προαγωγές και με ότι αυτό συνεπάγεται. Η Διοίκηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών.


Στη συνάντηση που είχαμε , μας είπαν ότι δεν θα υπάρχουν περικοπές , ούτε θα υπάρχουν καθυστερήσεις πληρωμών και πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα για να μη μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.Όμως ο κ. Σταθάκης είχε αλλιώς αποφασίσει για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.Μας μίλησε για ένα καινούργιο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε συνάρτηση του παλιού τιμολογίου, για μείωση παραγωγής καιπερικοπές μισθών , Βασικών και πριμ παραγωγής.Μας είπε ότι θα στενοχωρηθούμε με τα μέτρα αυτά , αλλά πρέπει να τα φανερώσουν σαν αντίμετρα μέχρι τις 6.2.2019 που θα γίνει το δικαστήριο και να πουν ότι από δω και πέρα θα πληρώνουν το ρεύμα.

Επιβεβαιωνόμαστε και δικαιωνόμαστε για τους επικίνδυνους και άστοχους χειρισμούς .Το σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει η πολιτική ηγεσία κλείνει τη ΛΑΡΚΟ ,δεν έχουν καν σκεφτεί ότι με τη μείωση της παραγωγής τι συνέπειες θα υπάρχουν.Σαν εργαζόμενοι και σαν παράταξη της ΔΑΚΕ , δεν είναι ώρα να πούμε άλλα πλην των προβλημάτων . Αυτά θα ειπωθούν στις Γ.Σ

.Ήμασταν καθαροί δείχνοντας και αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα των Διοικούντων και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Σαν εργαζόμενοι , δεν θα δεχτούμε αυτά τα σχέδια από κανέναν, θα παλέψουμε να μην περάσουν , θα παλέψουμε να μείνει ανοιχτή η εταιρία , θα παλέψουμε να έχουμε όλοι δουλειά και αν πραγματικά έχουν το σθένος στην ώρα μηδέν , εμείς είμαστε ανοιχτοί σε ένα διάλογο , να βρούμε λύσεις και όχι να δημιουργούμε προβλήματα.Αν η κυβέρνηση μπορεί με τον σχεδιασμό αυτό που κλείνει την εταιρία να πάει σε εθνικές εκλογές , τότε ας αναλογιστεί τους 1.200 εργαζόμενους εν ενεργεία συν τα μέλη των οικογενειών τους , συν τα συναφή επαγγέλματα που ασχολούνται με την εταιρία και αν αντέχει , ας λειτουργήσει το σχέδιο κλεισίματος της εταιρίας . Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ έχουν νου και γνώση.
Η παράταξή μας δεν θα διαφωνήσει με όλα τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου μας ,θα είναι αρωγός σε όλες τις αποφάσεις των εργαζομένων , γιατί έχουμε μάθει να είμαστε μαζί και όχι απέναντι .


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Οι εξελίξεις στην εταιρία είναι ραγδαίες.Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν περισσεύει κανένας , πρέπει να γίνουμε μία γροθιά για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα στημένα παιχνίδια της κυβερνητικής πολιτικής και να τους πούμε όλοι μαζί ότι είμαστε παρόντεςκαι δεν θα έχουν εύκολο έργο με τη ΛΑΡΚΟ.

Δεν θα χαριστούμε και δεν θα δώσομε τίποτα .Οι εργαζόμενοι πάντα πληρώνουν το μάρμαρο , ενώ οι διοικούντες και οι πολιτικές ηγεσίες νομίζουν ότι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα της ΛΑΡΚΟ.Αν νομίζουν ότι τσιμπάμε και ότι στις 6.2.2019 θα κλείσουν το ρεύμα , ας το κάνουν.Αυτοί το πολιτικό κόστος και εμείς την ανεργία.

Σαν εργάτες όμως , θα είμαστε υπερήφανοιγιατί θα έχουμε παλέψει για την εταιρία αυτή.Αν ο Πρωθυπουργός θυμηθεί τι είχε πει και στη Λαμία αλλά και στο Σωματείο όταν ήρθε εδώ στον χώρο μας , θα πρέπει να αλλάξει σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ και να βρει βιώσιμη λύση , όχι τη λύση της ιδιωτικοποίησης , αλλά αυτό που έλεγε ο ίδιος :Η ΛΑΡΚΟ κάτω από το δημόσιο έλεγχο.

Θα πρέπει να κάνουμε γενική αντεπίθεση σε αυτούς που έχουν πλέον ονοματεπώνυμο , στην κυβέρνηση και στη Διοίκηση , για να μην περάσουν τις επιλογές τους και η εταιρία να συνεχίσει να λειτουργεί και να εργάζονται όλοι , όπως εργάζονται μέχρι σήμερα.


Κάνουμε ΚΑΛΕΣΜΑ να είναι παρόντες όλοι στη Γ.Σ της Πέμπτης για να πάρουμε αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον μαςκαι το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.
Υ.Γ.: Μερικές φορές , καλύτερα να είσαι χρήσιμος παρά αρεστός. Αυτά τα αφήνουμε για τους άλλους!!!!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ - ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ