Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Δάφνη Λιβανατών: Από το 1949 εως και σήμερα - Το γήπεδο και η εξέλιξη του - ΦΩΤΟ

2022-06-04

Η Ομάδα

Στις Λιβανάτες εδρεύει ο «Αθλητικός Σύλλογος Δάφνη Λιβανατών» που ιδρύθηκε επίσημα το 1958 και δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Η Δάφνη Λιβανατών εκπροσωπεί την παράκτια Κωμόπολη στο τοπικό ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενη στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας και πιο σημαντική διάκριση αποτελεί η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας για δύο χρονιές ενώ έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας

Ιστορικά αποτελεί συνέχεια της Αθλητικής Ένωσης Λιβανατών (Α.Ε.Λ.) η οποία ιδρύθηκε το 1949 με χρώματα πράσινο και λευκό. Το 1954 η ΑΕΛ μετονομάστηκε σε Ατρόμητος Λιβανατών και εκείνος το 1958 μετονομάστηκε σε Δάφνη Λιβανατών, λαμβάνοντας τη σημερινή της ονομασία. Το 1968 αναγνωρίστηκε επίσημα από το Πρωτοδικείο Λαμίας και ως επίσημο σωματείο λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας. Ο πρώτος επίσημος αγώνας δόθηκε στο γήπεδο Λιβανατών με αντίπαλο την Προοδευτική Λάρυμνας την οποία και νίκησε με 2-0.

Η Ιστορία του γηπέδου

Η ομάδα των Λιβανατών αρχικά εγκαταστάθηκε στο σημείο που αγωνίζεται έως και σήμερα ενώ ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ήταν αρχικά χωμάτινος όπως και στα περισσότερα γήπεδα της ίδιας κατηγορίας εκείνη την εποχή.

Το 2001 το διοικητικό συμβούλιο της ομάδος με την αρωγή των πολιτών της πόλης οι οποίοι συνέφεραν σε χρήμα αλλά και εργασίες διαμορφώθηκε από την αρχή και το γήπεδο της Δάφνης Λιβανατών αποτέλεσε το δεύτερο γήπεδο στην Φθιώτιδα με αγωνιστικό χώρο από χλοοτάπητα!!!

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε στους φίλους αναγνώστες ότι μέχρι και το 2001 χλοοτάπητα είχε μόνο το Στάδιο Λαμίας (Αθανάσιος Διάκος) που αποτελεί έως και σήμερα έδρα του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ.

Από το 2001 όπου και υπάρχει η αρχική αναδιαμόρφωση, το 2010 γίνεται στον αγωνιστικό χώρο επανασπορά του αγωνιστικού χώρου επί Δημαρχίας Ανέστη Μαυροειδή φτάνοντας μέχρι και σήμερα όπου έχει ξεκινήσει μια ολική παρέμβαση για την διαμόρφωσή του .

Πριν λίγες μέρες σε ανάρτηση του Πρόεδρου Ν.Π. Αθλητισμού Πολιτισμού κου Σούλια Κωνσταντίνου ο οποίος κατάγεται και διαμένει στην περιοχή των Λιβανατω΄ν διαβάσαμε ότι " Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λοκρών ο εργολάβος έπιασε δουλειά ξεκινώντας από το γήπεδο Λιβανατών που θα είναι πλήρως ανακαινισμένο και έτοιμο να δεχτεί αθλητές και φιλάθλους τέλος Σεπτεμβρίου"

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο όλο εγχείρημα με την προτροπή όλο αυτό να συνεχιστεί και στα υπόλοιπα ΔΔ του Δήμου Λοκρών ώστε να εξαλειφθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να υπάρχουν και επιτέλους να αναπτυχθεί στο έπακρο το αθλητικό επίπεδο που ούτος ή άλλως υπάρχει στον Δήμο μας. 

Τελειώνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι για όλα αυτά τα χρόνια την συντήρηση του γηπέδου της Δάφνης Λιβανατών την είχαν επωμιστεί αποκλειστικά τα Διοικητικά Συμβούλια της ομάδας και οι κάτοικοι των Λιβανατών χωρίς να υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος συντήρησης όπως σε άλλα ΔΔ του Δήμου Λοκρών. Επίσης η Ομάδα της Δάφνης διαθέτει μέσα συντήρησης του γηπέδου όπως τρακτέρ, κύλινδρο, κοπτικό μηχάνημα κ.α. τα οποία έχουν αγοραστεί από χρήματα της ομάδας και αποτελούν ιδιοκτησία της.