Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Bitcoin (BTC). Η ιστορία και η άνοδος ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος χωρίς σύνορα.

2022-01-06

Άρθρο του κου Άγγελου Σ. ΑρτσάνουΤο Bitcoin (BTC) επινοήθηκε από ένα ψευδώνυμο άτομο ή ομάδα με το όνομα Satoshi Nakamoto το 2008 και είναι το πρώτο διαρκές κρυπτονόμισμα στον κόσμο που πέτυχε εκεί όπου απέτυχαν δεκαετίες πειραμάτων ψηφιακών μετρητών.

Η νομισματική πολιτική του Bitcoin επιβάλλεται μέσω ενός μοναδικού μείγματος λογισμικού, κρυπτογραφίας και οικονομικών κινήτρων και όχι μέσω της ιδιοτροπίας αξιόπιστων τρίτων. Το δίκτυο Bitcoin τροφοδοτείται από μια κρυπτογραφικά ασφαλή, επαληθεύσιμη βάση δεδομένων που ονομάζεται blockchain - το ίδιο ένα τεχνολογικό φαινόμενο.

Το οικοσύστημα Bitcoin αποτελείται από ένα παγκόσμιο δίκτυο ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των εξορυκτών που ασφαλίζουν το δίκτυο και οδηγούν την έκδοση του νομίσματος Bitcoin, των εμπόρων που κερδοσκοπούν αυτό το ριζικά καθοδηγούμενο από την αγορά περιουσιακό στοιχείο και των κατασκευαστών που εργάζονται για να ενσωματώσουν τους ανθρώπους στο πρότυπο κρυπτονομισμάτων .

Στο  enlokrois.gr  εξιστορούμε τη συνεχιζόμενη ιστορία του Bitcoin και την άνοδο ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος χωρίς σύνορα, χωρίς άδεια. Τι έχει αλλάξει από τότε που ο Satoshi έγραψε τη λευκή βίβλο του Bitcoin; Πώς εξελίσσονται οι συναλλαγές Bitcoin με τα χρόνια, ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι επένδυσης στο Bitcoin και πώς επηρεάζουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στην υιοθέτηση του blockchain; Πώς θα εργαστούν τα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου για να καταστήσουν το Bitcoin βασικό στήριγμα στις ζωές των ανθρώπων και θα αποδεχτούν ή θα καταπολεμήσουν αυτήν την αλλαγή τα κατεστημένα συστήματα και τα κληροδοτημένα συστήματα;

Μείνετε συντονισμένοι...