Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Αταλάντη: Βγήκαν για αγριογούρουνα και έπεσαν πάνω σε… αγέλη λύκων

2022-08-04

Μπροστά σε ένα απρόσμενο γεγονός βρέθηκε το συνεργείο δίωξης αγριογούρουνων του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης. Την Πέμπτη 4 Αυγούστου ξεκίνησαν οι ελεγχόμενες διώξεις αγριόχοιρων από συνεργεία -μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης. Κι ενώ το καρτέρι του συνεργείου περιλάμβανε την περιοχή της Αταλάντης και του Κυπαρισσίου οι κυνηγοί στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού βρήκαν μια ολόκληρη αγέλη λύκων.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης Δημήτρης Καρατράντος, που βρέθηκε στο σημείο μέσα σε δύο ώρες πέρασαν από μπροστά τους 9 λύκοι. Πρόκειται μάλιστα για περιοχή λίγα μέτρα από τα σπίτια ενώ από τον δρόμο περνούν κάτοικοι για τις δουλειές τους.

Το πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού των λύκων στο Δήμο Λοκρών είχε απασχολήσει πρόσφατα και ημερίδα σε συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου με το Δήμο. Μάλιστα μετά την εκδήλωση ακολούθησε νυχτερινή καταμέτρηση λύκων με αρμόδιους του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον ορεινό όγκο και τοποθέτηση καμερών στα συχνότερα μονοπάτια τους.

Αναφορικά με την δίωξη αγριογούρουνων ο κ. Καρατράντος ευχαρίστησε το Δασαρχείο Αταλάντης και το Αστυνομικό Τμήμα για την άψογη συνεργασία που έχουν καθώς και όλα τα εμπλεκόμενα συνεργεία δίωξης για τη συμμετοχή τους καθώς αριθμούν περίπου 111 άτομα. Σκοπός όπως τόνισε στο Ilamia.gr να κυκλοφορούν οι πολίτες με λιγότερο άγχος στους οδικούς άξονες. Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα και να μην κυκλοφορούν τις ημέρες δίωξης στα προγραμματισμένα σημεία.

Να σημειωθεί ότι οι επόμενες δράσεις είναι προγραμματισμένες για:

  • Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022στις περιοχές Δ.Κ Αταλάντης και. Τ.Κ. Καλαποδίου, Δήμου Λοκρών, στις θέσεις «Αγ. Ειρήνη », «Αγ. Βλάσιος » και «Αγ. Παρασκευή ».
  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022στις περιοχές Τ.Κ Μεγαπλατάνου , Δήμου Λοκρών, στις Θέσεις «Προφήτης Ηλίας » «Μεταλλεία » και «Τάρσα» από τις 06.00 π.μ. μέχρι και τις 12.00 μ.μ.( για όλα τα συνεργεία).

Πηγή   www.ilamia.gr/2022/08/04/atalanti-vgikan-gia-agriogoyroyna-kai-epesan-pano-se-ageli-lykon-fotografies/?fbclid=IwAR1uewXhrYilQA0CPfo8Wjw6BJ43yBRhHx4CTJMoyxbjf6uyGhXtUfsTssI