Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Κάρκαρη Ζελίου

2023-03-09

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας

➡️ Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Στερεά Ελλάδα 2014 - 2020" μελέτη με σκοπό την ωρίμανση του έργου: "Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Κάρκαρη Ζελίου", η οποία θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

➡️ Η ολοκλήρωση της μελέτης και σύμφωνα με δέσμευση της Περιφέρειας, η αμέσως ακόλουθη υλοποίηση του έργου, μέσω της ένταξής του στο ΕΣΠΑ, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε συντήρηση και αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος (καθολικό, πτέρυγες μονής, εσωτερικός αύλειος χώρος) με σκοπό τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας, καθώς και την αντιμετώπιση λειτουργικών οικοδομικών και δομικών προβλημάτων.

➡️ Η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Κάρκαρη Ζελίου, όπου μόνασε ο Όσιος Σεραφείμ, δεν είναι μία απλή μονή, αλλά αποτελεί ένα εκ των σημαντικότερων θρησκευτικών μνημείων του τόπου μας, χαρακτηρισμένο ως ιστορικό και διατηρητέο. Στόχος μας, αλλά και πάγιο αίτημα χρόνων της τοπικής κοινωνίας, ήταν η ανάδειξη του σπουδαίου αυτού μνημείου και της ιστορίας του, η αποκάτασταση και η αξιοποίηση του.

➡️ Μόνο χαρά και ικανοποίηση θα μπορούσαμε, λοιπόν, να αισθανόμαστε αφού πετυχαίνουμε να δώσουμε σάρκα και οστά σε ένα ακόμη όνειρό μας! Απτά αποτελέσματα, που μόνο η οργάνωση, η συνεργασία, η συνέπεια και η προσήλωση στον στόχο μπορούν να επιφέρουν.